Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η Νικόλ Κυριακοπούλου αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στη γιορτή του ΠΣΑΤ


Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σημερινή ημέρα για τον ελληνικό στίβο, με την ανάδειξη της Νικόλ Κυριακοπούλου, ως κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ.
Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ πραγματοποίησε σπουδαία χρονιά, καθώς εκτός από το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου κατέκτησε την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία των Diamond League. «Ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι πάντα στρωμένος με λουλούδια. Όταν φτάνεις στην κορυφή, κοιτάς πίσω σου και βλέπεις ότι το κάθε βήμα άξιζε. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι εξίσου καλή και να είμαστε πάλι εδώ του χρόνου», είπε η Κυριακοπούλου, που έγινε η πρώτη αθλήτρια στίβου που αναδεικνύεται κορυφαία από το 2008.
 
Η όμορφη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής άνοιξε με μία ακόμη σπουδαία βράβευση για τον ελληνικό στίβο. Ο ΠΣΑΤ επέλεξε να βραβεύσει τον Περικλή Ιακωβάκη, όχι μόνο για την πολύχρονη και σπουδαία προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και το μοναδικό του ήθος. «Πριν από 20 χρόνια ο ΠΣΑΤ επέλεξε να με βραβεύσει ως ανερχόμενο αθλητή. Κάποιος τότε είδε το ταλέντο μου», είπε αρχικά ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400 μ. εμπ. και αφού ευχαρίστησε πολλούς από τους ανθρώπους που του στάθηκαν στο πέρασμα των χρόνων, κατέληξε: «Παράκληση να στηρίξετε αυτά τα παιδιά που προσπαθούν να κυνηγήσουν το όνειρο της συμμετοχής και διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες του αθλητικού χώρου. Την ομοσπονδία εκπροσώπησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σταματόπουλος και πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στους άνδρες κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ στην τελική τριάδα ήταν και ο Κώστας Φιλιππίδης. Κορυφαία ομάδα για το 2015 είναι η εθνική πόλο των ανδρών και κορυφαίος προπονητής ο Δημήτρης Ράφτης, που γυμνάζει τον Πετρούνια.
 
Όσον αφορά στα άτομα με αναπηρία, κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο Μανώλης Στεφανουδάκης (στίβος), κορυφαία αθλήτρια η Δήμητρα Κοροκίδα (στίβος) και κορυφαία ομάδα τα ζευγάρια BC3 της μπότσια (Άννα Ντέντα, Νίκος Πανανός και Γρηγόρης Πολυχρονίδης).

http://www.segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad