Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Χρυσό στο μπιλιάρδο ο Κασιδόκωστας- Το ελληνικό μπιλιάρδο πανηγυρίζει μια ακόμη μεγάλη επιτυχία. Ο Φίλιππος Κασιδόκωστας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 1ο International ΙΒΤ Tournament (γαλλικό τρίσποντο μπιλιάρδο) που διεξήχθη στο Μοσχάτο.

Σε μια μεγάλη μάχη μεταξύ δύο παγκόσμιων πρωταθλητών, ο Έλληνας επικράτησε του σπουδαίου Ντάνι Σάντσεζ με 40-26 σε 16 στεκιές. Καταπληκτική εμφάνιση από τον Κασιδόκωστα, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ισπανό αντίπαλό του, ενώ νωρίτερα στα ημιτελικά είχε νικήσει τον Κώστα Κόκκορη με 45-15.

Ο Σάντεζ από την άλλη ξεπέρασε στα ημιτελικά το εμπόδιο του Νίκου Πολυχρονόπουλου με 40-38.Οι Τούρκοι Birol Uymaz και Murat Tuzoul με διεθνείς διακρίσεις, ήταν και αυτοί από τους συμμετέχοντες στο διεθνές τουρνουά.
«Κάτι καλό ξημερώνει για το ελληνικό μπιλιάρδο»
«Η νίκη μου απέναντι στον Σάντσεζ μπορεί να φαίνεται εύκολη, όμως δεν είναι. Σίγουρα ο αντίπαλός μου δεν βρέθηκε στην καλύτερη κατάστασή του στον τελικό, όμως και εγώ τον πίεσα αρκετά για να βγει εκτός ρυθμού. Είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και τον σέβομαι απεριόριστα. Πιστεύω ότι κάτι καλό ξημερώνει στο ελληνικό μπιλιάρδο με την πρωτοβουλία της IBT Hellas. Εδώ στο Μοσχάτο ο χώρος είναι υπέροχος και πλέον το ελληνικό μπιλιάρδο έχει το σπίτι του. Είμαι σίγουρος ότι και η Πολιτεία και οι υπόλοιποι φορείς τους επόμενους μήνες θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο Φίλιππος Κασιδόκωστας.
«Έχασα δίκαια»
Στον αντίποδα, ο Σάντσεζ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Έλληνα πρωταθλητή, δείχνοντας παράλληλα ενθουσιασμένος από τις εγκαταστάσεις. «Έχασα δίκαια και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό. Ο Φίλιππος Κασιδόκωστας είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου και  στον τελικό ήταν εξαιρετικός. Πραγματικά ήταν μία έκπληξη για μένα (για τις εγκαταστάσεις). Εντυπωσιάστηκα. Τα μέλη της IBT Hellas έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Σίγουρα αυτός ο αθλητικός χώρος θα βοηθήσει πάρα πολύ την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα σας. Συγχαρητήρια στην IBT Hellas γι αυτή τη νέα προσπάθεια», σχολίασε ο Ισπανός.
«Θετικό το πρώτο δείγμα»
Για την προσπάθεια που γίνεται ώστε το ελληνικό μπιλιάρδο να κερδίσει τη θέση που του αξίζει μίλησε ο ιδιοκτήτης της IBT Hellas, Θάνος Αθανασίου. «Ήταν το πρώτο τεστ σε αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε για το ελληνικό μπιλιάρδο και νομίζω ότι το δείγμα ήταν θετικό. Μετά από πολλά χρόνια το μπιλιάρδο επιστρέφει δυναμικά και μέσα από τις νέες εγκαταστάσεις εδώ στο Μοσχάτο ευελπιστούμε ότι το άθλημα μας θα αποκτήσει την αίγλη που είχε χάσει. Ήταν μεγάλη μας τιμή που ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ντάνι Σάντσεζ, έδωσε το «παρών» στο τουρνουά και κόσμησε με την παρουσία του, το 1ο International IBT Tournament. Εμείς είμαστε εδώ, προσπαθούμε καθημερινά για την ανάπτυξη του μπιλιάρδου στη χώρα και ελπίζω ο κόσμος να μας βοηθήσει. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο, event το οποίο αποτελεί πρόκληση για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά.
Επόμενη μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γαλλικού μπιλιάρδου το οποίο θα λάβει χώρα σε ελληνικό έδαφος το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου.

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad