Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

«Η βασίλισσα της δοκού»

Η παράξενη ιστορία της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην ενόργανη γυμναστική, Βασιλικής Μιλλούση, αποκλειστικά στο woop.gr 

 Η ιστορία της δεν είναι μία συνηθισμένη ιστορία. Η περίπτωσή της είναι ιδιάζουσα. Κι ο χαρακτήρας της παράδειγμα προς μίμηση. Ξεκίνησε την ενόργανη από πολύ μικρή. Περισσότερο για παιχνίδι. Της άρεσαν τα χρώματα που υπήρχαν στο γυμναστήριο. Το παιχνίδι την οδήγησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000. Από εκεί και πέρα κάποιοι ειδήμονες του αθλήματος, της είπαν ότι «δεν κάνει» για το άθλημα. Ότι είναι αρκετά μεγάλη στα δεκαέξι της να συνεχίσει στην ενόργανη. Και τους πίστεψε. Ευτυχώς για λίγο.

Αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με άλλα πράγματα και να παρακολουθήσει τις σπουδές της στη Γυμναστική Ακαδημία. Εκεί βρέθηκε η καθηγήτριά της τότε, και προπονήτριά της πλέον, Αναστασία Δόντη, η οποία την έπεισε, πως η καριέρα της δεν είχε τελειώσει ακόμα. Μετά από αρκετά χρόνια απραξίας, το 2006 πλέον, αποφάσισε να συνεχίσει αυτό που αγαπάει πολύ.
Κόντρα στα καθιερωμένα που ήθελαν τους αθλητές να θεωρούνται μεγάλοι στα δεκαεπτά τους χρόνια, ........κόντρα σε εκείνους που την ανάγκασαν να απομακρυνθεί από αυτό που η ίδια θεωρεί «όλη της τη ζωή».
Το αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψει μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η «είσοδος» στη δοκό ισορροπίας να ονομαστεί «Βασιλική Μιλλούση» και το τέλος του 2012 να τη βρίσκει στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης στο συγκεκριμένο αγώνισμα.
Η Βάσω είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αθλητές και όχι μόνο. Γιατί μας έμαθε ότι όταν έχεις θέληση, πίστη, κι αγάπη γι αυτό που κάνεις, δύσκολα θα ‘ξεφύγεις’ από τα όνειρά σου...

περισσότερα στο
http://www.woop.gr/content/99262/e-vasilissa-tes-doko 
 

 

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad