Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Συνεχίζει για πέμπτη σεζόν στην Α2 Ανδρών ο Αμύντας!

Για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν στην Α2 Ανδρών θα βρίσκεται ο Αμύντας! Ο Σύλλογός εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία μετά την απόφαση της ΕΟΚ για πρόωρη λήξη του Πρωταθλήματος εξαιτίας της πανδημίας, χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα, αφού απέμεναν εννέα αγωνιστικές για το τέλος της κανονική περιόδου, αλλά και η φάση των Play-out.
Η σεζόν ξεκίνησε με τους Αλέξανδρο ΖαβόΑλέκο Παρασκευόπουλο και Σάντρο Μουμούρη να συνεχίζουν στον πάγκο της ομάδας των Ανδρών. Η “σημαία” της ομάδας, ο αρχηγός μας, Λεωνίδας Ζούπας, δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πρώτος από το ρόστερ, ο οποίος θα παρέμενε στον Υμηττό. Οι Θοδωρής ΒαρδιάνοςΠάνος ΚουκουνιάςΓιώργος ΚερασοβίτηςΘάνος ΚωνσταντακόπουλοςΧρήστος Γκαβανόπουλος ανανέωσαν για μια ακόμη σεζόν με τον Αμύντα, ενώ, οι Φώτης ΚαπρήςΠάνος ΚαλδήςΑριστοτέλης ΜέλιοςΣπύρος ΣιούντρηςΟρέστης Γιούσι, καθώς και ο νεαρότερος Κωνσταντίνος Έξαρχος απέκτησαν σημαντικότερο ρόλο. Μόλις τρεις νέοι παίκτες εντάχθηκαν στην ομάδα, τρεις μεταγραφές, βέβαια, με ιδιαίτερη σημασία: ο Δημήτρης Κομποδιέτας, ο Στέλιος Χάλαρης και ο Κώστας Φακοπουλίδης.
Το Πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η ομάδα μας ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον νεοφώτιστο Οίακα Ναυπλίου στο Κλειστό της “Πυρκάλ”. Στον δεύτερο αγώνα, η ομάδα μας έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στην Αμαλιάδα, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Κόροιβο. Συναρπαστικό ήταν και το ματς στην Πάτρα με τον Απόλλωνα, όμως, ούτε εκεί κατάφερε ο Αμύντας να βρει την πρώτη του νίκη. Ακολούθησε ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε ένα ιστορικό για τον σύλλογο παιχνίδι και από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στον Υμηττό. Η 7η Αγωνιστική έμελλε να είναι και η πρώτη νικηφόρα για την ομάδα μας. Οι παίκτες μας πήραν ένα πολύ σημαντικό “διπλό” στο Αγρίνιο επί της τοπικής ομάδας με 76-80. Ωστόσο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ο Αμύντας έπρεπε να αντιμετωπίσει και τον ΓΣ Ελευθερούπολης, για την εξ αναβολής 5η Αγωνιστική, αλλά και την δυνατή ομάδα του ΑΣ Καρδίτσας, αδυνατώντας να βρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρά το κακό ξεκίνημα, η ομάδα μας έδειχνε την διάθεση και τη δυνατότητα να ανατρέψει της κατάσταση. Στην 9η Αγωνιστική ήρθε η δεύτερη νίκη της σεζόν, και αυτή εκτός έδρας, με τον Αμύντα να επικρατεί του Ανατολία στη Θεσσαλονίκη με 60-62. Επιστρέφοντας με ενέργεια και ανεβασμένη ψυχολογία, υποδέχθηκε το Παγκράτι για το γειτονικό ντέρμπι. Με σκορ 74-58 πανηγύρισε την πρώτη νίκη του μπροστά στο κοινό του.
http://www.amyntas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad