Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Βασίλης Τολιόπουλος: «Ούτε για την καλύτερη παραλία δεν αφήνεις την Εθνική»

Επιστροφή στα... μπλε για τον Βασίλη Τολιόπουλο για ένα ακόμη καλοκαίρι.
Ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος βρέθηκε πέρυσι στην τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική Εφήβων U19, θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών στη Χαλκίδα. Με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην κατηγορία των μεγάλων.
-Από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την τέταρτη θέση σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας. Αισθάνεστε κάπως διαφορετικά αυτή την προετοιμασία;
«Εντάξει, σίγουρα η πίεση πέρυσι ήταν μεγαλύτερη. Έχει μεγαλύτερη βαρύτητα ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μάλιστα στη χώρα μας. Θα παίξουμε στη Β’ Κατηγορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι και διψασμένοι να παίξουμε για τη χώρα μας και να πετύχουμε το στόχο μας που είναι να επιστρέψουμε στην Α’ Κατηγορία».
-Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να δείτε την ομάδα να επιστρέφει στην κατηγορία των μεγάλων;
«Το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Β’ κατηγορία είναι κάτι το οποίο δεν της ταιριάζει καθολου. Και ειδικά γι’ αυτή την ομάδα που έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία τα προηγούμενα χρόνια! Οπότε το να την ανεβάσουμε, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να ξαναφτάσει εκεί που της αξίζει!»
-Επιστρέφεις ένα ακόμη καλοκαίρι για την Εθνική Ομάδα. Δεν θα προτιμούσες να ήσουν σε κάποια παραλία;
«Δεν χρειάζεται να σκεφτώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση! Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου. Δεν συγκρίνεται με την καλύτερη παραλία του κόσμου!»
-Τι σου είχε λείψει περισσότερο όλη τη χρονιά από την... παρέα αυτή που έχετε μαζευτεί εκεί;
«Περισσότερο μου είχε λείψει η ώρα που περνούσα με τον Σωτήρη (σ.σ. Μπιλλή). Είναι ο κολλητός μου εδώ και περνάμε καλά. Μου είχε λείψει να είμαστε όλοι μαζί, όλη η ομάδα, να μαζευόμαστε, για την προπόνηση, για το φαγητό, για έναν καφέ».
-Τι θα έλεγες σε κάποιον που είναι διστακτικός για το αν θα πρέπει να έρθει στο γήπεδο στη Χαλκίδα ή όχι;
«Θα έλεγα πως το μόνο σίγουρο είναι πως όπως και κάθε χρονιά, θα δίνουμε σε κάθε αγώνα και την ψυχή μας στο γήπεδο και όποιος έρθει θα κάτι ωραίο και απολαυστικό! Οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να το σκέφτεται και πολύ!»
Πηγή:http://www.basket.gr/index.php/interviews/4955-v-toliopoulos-oyte-gia-tin-kalyteri-paralia-den-afineis-tin-ethniki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad