Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας στην Σχολή Ταύρου

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των γονέων στο σεμινάριο. 

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίστηκαν τα σεμινάρια αθλητικής ψυχολογίας στο δίκτυο των Σχολών του Ολυμπιακού. Μετά από την Σχολή Ρέντη και  Βούλας οι γονείς αλλά και τα παιδιά της Σχολής Ταύρου είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα αθλητικής ψυχολογίας από τον συνεργάτη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Γιάννη Ζαρώτη.
 
Ο αθλητικός ψυχολόγος, συνεπικουρούμενος από το στέλεχος του δικτύου του Ολυμπιακού, κ. Βασίλη Νάνο, παρέδωσε… μαθήματα αθλητικής ψυχολογίας στους δεκάδες γονείς και παιδιά που κατέκλυσαν την αίθουσα της Σχολής Ταύρου. Ο κ. Ζαρώτης μίλησε για την έννοια του αθλητισμού, εξηγώντας με παραδείγματα πως αισθάνεται ένα παιδί που αρχίζει να παίζει ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία.Απευθύνθηκε στους γονείς ζητώντας τους να μην μεταφέρουν το άγχος τους για το αποτέλεσμα ενός αγώνα στα παιδιά τους και τους παρότρυνε  να επιτρέπουν στο μέτρο του δυνατού στα παιδιά να είναι «αυτόνομα».
 
Στην ομιλία του ο κ. Ζαρώτης έφερε παραδείγματα πολλών σπουδαίων ποδοσφαιριστών προκειμένου να δώσει σ’ όλους να καταλάβουν πόσο σημαντικό ρόλο «παίζει» το οικογενειακό περιβάλλον, στην πρόοδο του παιδιού και στο ποδόσφαιρο. Οι γονείς συμμετείχαν ενεργά στην κουβέντα και ρωτούσαν συνεχώς για να μάθουν για τα θέματα που τους απασχολούν. Όλοι έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Βασίλη Νάνο για την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού και ζήτησαν ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας να συνεχίσει να πρωτοπορεί.  Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και σ’ άλλες Σχολές. 

Πηγή:http://www.olympiacos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad