Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της κοπή πίτας αλλά και για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση της Ελευθερίας Μοσχάτου

H παράδοση της πρώτης σημαίας της Ελευθερίας Μοσχάτου  απο τον κύριο Μουρίκη στον Κύριο Δημητρίου όπου ο δεύτερος την επέστρεψε με την σειρά του στον σύλλογο τον οποίο ίδρυσαν πριν 40 χρόνια (στα χρόνια της Χούντας) αυτοί οι δύο  και άλλοι Μοσχατιώτες.  

 (ΟΜΙΛΙΑ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΙΚΗ)
 

Φίλοι και φίλες καλημέρα 
Σε τούτα τα χώματα  τα Μοσχατιώτικα εδώ γεννήθηκα.
Είδα για πρώτη φορά τον ήλιο είδα για πρώτη φορά την ημέρα,είδα για πρώτη φορά τους ανθρώπους.
Σε τούτο τον τόπο τον Μοσχατιώτικο ανάμεσα στα δύο ποτάμια και στην θάλασσα
Στήσαμε -στήθηκε στην δεκαετία του 70   
Στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 70 
Ήταν τα χρόνια που ακόμα υπήρχε Χούντα στο τόπο μας 
Στήθηκε η Ελευθερία Μοσχάτου 

Η Ελευθερία Μοσχάτου στήθηκε σαν μία διέξοδο σαν ένας δρόμος για μία κοινωνική διάκριση για ένα κοινωνικό δικαίωμα σε σχέση με τις μαύρες ημέρες που επικρατούσαν την εποχή εκείνη.

Η Ελευθερία Μοσχάτου  από τότε σε όλο τον Πειραιά και Πανελλαδικά ήταν πρωτοπόρος και διεκδίκησε καλύτερες αποζημιώσεις και μεσολαβήσεις χρηματικές από το κράτος προς τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία .

Η Ελευθερία Μοσχάτου πρωταγωνίστησε  και έβαλε τα στήθια της μπροστά για να στηθούνε οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στον Πειραιά, αυτός ο χώρος που είμαστε εδώ και ο διπλανός χώρος και ο χώρος που ιδρύθηκε στην παραλία και πρέπει να διεκδικηθεί και αυτός ,ήταν αποτέλεσμα των αγώνων των ερασιτεχνικών σωματείων και ιδιαίτερα της  Ελευθερίας  Μοσχάτου.

Σήμερα μικροί αθλητές και αθλήτριες που ανήκετε σε αυτόν τον σύλλογο πρέπει να είσαστε υπερήφανοι,πρέπει να συνεχίσετε αυτήν την παράδοση,πρέπει να την μεγαλώσετε.

Ευχαριστώ όλους 
ιδιαίτερα τον Δήμαρχο για τα καλά του λόγια που είπε για εμένα 
Και σας ευχαριστώ.Επίσης γιατί με θυμάστε ακόμα.         

 (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΙΚΗ)

 

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad