Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Mε σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Κατερίνης ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 55-45. VIDEO



Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες και νευρικές στο ξεκίνημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο του καλάθι, δυόμιση λεπτά μετά την έναρξη με τον Γερανίκο και με μία βολή του Αρσενόπουλου έκανε το 0-3. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε πέντε λεπτά να πετύχει τον πρώτο του πόντο με βολή του Καμπουρίδη. Ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε σε 3-3 στο έκτο λεπτό και στην συνέχεια οι δύο ομάδες πετύχαιναν εναλλάξ καλάθια κάνοντας το 5-5. Ο Ζαμπάκης έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 7-5, ενώ λίγο αργότερα ο Γιανναράς έφερε την διαφορά στους τέσσερις για τον ΠΑΟΚ.  Οι Τσουμάνης και Αρσενόπουλος με δικό τους σερί ισοφάρισαν σε 9-9, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος. 
Με γκολ-φάουλ του Μπαλλή και τρίποντο του Αρσενόπουλου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 9-15 με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ο Καμπουρίδης και μείωσε σε για τον ΠΑΟΚ. Ο Μερισσιώτης με σουτ και ο Αρσενόπουλος με μία βολή, έδωσαν διαφορά επτά πόντων στην ομάδα του Πειραιά. Καμπουρίδης και Τσάιδας πέτυχαν από ένα καλάθι για κάθε ομάδα. Βλαγκόγιας έκανε το 15-20 αλλά ο Αρσενόπουλος με τρίποντο και δίποντο, σε συνδυασμό με το καλάθι του Τσάιδα σε νεκρό σχεδόν χρόνο έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά στην ανάπαυλα με διαφορά δώδεκα πόντων(15-27).
Ένα σερί 8-0 για τους «ερυθρόλευκους» έφερε την διαφορά στο +20(15-35) με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να παίρνει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Με πέντε πόντους από τον Γιανναρά, ο ΠΑΟΚ μείωσε προσωρινά, αλλά ο Τσάιδας και ο Αρσενόπουλος με σερί 8-0 έκαναν το 20-42. Ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο την υπέρ του διαφορά φθάνοντας μέχρι το +24(23-47). Ο ΠΑΟΚ μείωσε από το 28-49 που ήταν το σκορ στο 32ο λεπτό, σε 45-52, σαράντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κάνοντας ένα σερί 17-3 για να έρθει το τελικό 45-55.   
Δεκάλεπτα: 9-9, 15-27, 28-49, 45-55
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Κωνσταντινόπουλος
ΠΑΟΚ (Ζαφειρούδης): Νικολαΐδης, Γιανναράς 9 (1), Παλιαχάνης 1, Λαζαρίδης 2, Βλαγκόγιας 5, Μπακάλης, Μπέσσας, Καραγιώργος 4, Καμπουρίδης 16, Ιατρίδης 5 (1), Ζαμπάκης 2, Κουρόγλου 1.
Ολυμπιακός (Χρυσανθόπουλος): Πουκουσέφσκι 3 (1), Μπαλλής 3, Μερισιώτης 4, Στριγγάς, Παπαγεωργίου 2, Τζαϊδάς 6, Φιλά 4, Αρσενόπουλος 25 (4), Γερόνικος 2, Κατσίμπας, Κιουρτσίδης, Τσουμάνης 6.
Χρυσανθόπουλος: «Κοιτάμε ένα ένα τα παιχνίδια»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Χρυσανθόπουλος, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα τα εξής:
«Ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα άστοχος στην αρχή με αποτέλεσμα να ξεφύγουμε στο σκορ. Στο τέλος όμως δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε με αποτέλεσμα να μειωθεί η τελική διαφορά. Πετύχαμε την πρώτη μας νίκη αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Συνεχίζουμε κοιτώντας ένα ένα τα παιχνίδια».
http://basket.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad