Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πώς ο Giannis έβαλε τα δίπιτα του Ζωγράφου στο μενού του ΝΒΑ!

ΤΟ ΓΚΟΥΡΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Η επίσημη σελίδα των Μιλγουόκι Μπακς... σερβίρει σουβλάκι για χάρη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στολίζοντας την ανάρτηση και με μία ελληνική σημαία.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ένα ή δύο δίπιτα σουβλάκια αποτελούσαν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το μεσημεριανό του. Το λουκούλλειο γεύμα του. Τώρα, που 22χρονος διεθνής Ελληνας άσος έγινε ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, η ομάδα του, η οποία έχει επενδύσει στο ασύνορο ταλέντο του, προς τιμήν του συμπεριέλαβε στο μενού της και το σουβλάκι!
Στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τού Giannis με τους Χιούστον Ρόκετς για το ΝΒΑ, οι Μπακς ενημέρωσαν, μέσω των social media, τους φιλάθλους τους πως το «αθλητικό φαγητό της ημέρας» ήταν σουβλάκι με πίτα.
Ο Ελληνας αθλητής, που προσέφερε υπερηφάνεια και στους Μπακς με την επιλογή του -από τους... ψηφοφόρους του (κοινό, παίχτες και δημοσιογράφοι)- για να συμπεριληφθεί στην αρχική πεντάδα της Ανατολής για το επικείμενο All Star Game, πολλάκις έχει εκμυστηρευτεί το... παράπονό του, ότι ακόμα δεν έχει βρει ένα καλό σουβλατζίδικο στο Μιλγουόκι.
Στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεγάλωσε -ηλικιακά και μπασκετικά- τέτοια θέματα δεν είχε. Το θέμα της διατροφής του με σουβλάκια τού το είχαν λύσει οι παράγοντες του Φιλαθλητικού, οι οποίοι παρείχαν σ' εκείνον και στον μεγαλύτερο αδελφό του, Θανάση, τη δυνατότητα να ικανοποιούν πρωτίστως το στομάχι τους και δευτερευόντως τον ουρανίσκο τους με το ελληνικότατο έδεσμα.
«Για κάθε παιδί, πολλώ δε μάλλον για μεταναστόπουλο, το σουβλάκι είναι για εκείνα το χαβιάρι τους. Οταν, λοιπόν, έμεναν στην Αθήνα, είχαμε κάνει συμφωνία με ένα τοπικό σουβλατζίδικο στου Ζωγράφου να πηγαίνουν να τρώνε σουβλάκια μετά το σχολείο ο Θανάσης, αλλά και ο Γιάννης, και στο τέλος του μήνα πήγαινα και πλήρωνα εγώ», θυμάται ο Σπύρος Βελλινιάτης, ο άνθρωπος που τους ενέταξε στο μπάσκετ και στον Φιλαθλητικό.
«Να, εδώ καθόταν ο Γιάννης. Οχι στα σκαμπό, αλλά πάνω στον πάγκο, διότι δεν μπορούσε να βολέψει τα πολύ μακριά κάτω άκρα του», διηγείται ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου «Dennis» στου Ζωγράφου, Διονύσης Αντωνακόπουλος, κατάστημα το οποίο και τώρα, κάθε καλοκαίρι που έρχεται στην Ελλάδα ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, το επισκέπτεται για να θυμηθεί τις... γαστριμαργικές του ρίζες.
Τότε, βέβαια, όταν αρχικά σπούδαζε στο αθλητικό σχολείο Βύρωνα κι έπρεπε να επιστρέφει στου Ζωγράφου και με τα πόδια, το δίπιτο σουβλάκι δεν αποτελούσε για τον μικρό Γιάννη ένα απλό φαγητό για να ξεγελά την πείνα του, αλλά το.. στήριγμά του για να μπορεί να στέκεται στα πόδια του.
Περισσότερα στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad