Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Πρόκριση του ΔΑΟΤάύρου στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup) που νίκησε την ισπανική CTT Μπαλαγέρ.


 Στο κλείστο του Μοσχάτου σήμερα το μεσημέρι ο ΔΑΟΤάύρου αγωνίστηκε με την ισπανική CTT Μπαλαγέρστα πλαίσια του 3ου γύρου του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup).Η ομάδα μας με τις  Μόνικα Μόλναρ, Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Φίλη και Φιλαρέτη Εξάρχου κάτω απο την  τεχνική καθοδήγηση τον Αλέξη Αρσενιάδη πέτυχε μία σπουδαία νίκη απέναντι στην ισάξια ομάδα της ισπανίας και πήρε την προκρισή της για τον επόμενο γύρο.
Τον αγώνα παρακολούθησε αρκετός κόσμος αλλά και αθλητικοί και δημοτικοί παράγοντες της πόλης μας. 

Δείτε τι έγραψε το (http://www.sport24.gr)
Σε αγώνα γκραν γκινιόλ στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου και μπροστά σε περισσότερους από 100 φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Δ.Α.Ο. Ταύρου κατέβαλλε με 3-2 την ισπανική CTT Μπαλαγέρ και πανηγύρισε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup).

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας άγγιξαν το τέλειο κι έφτασαν σε αποτέλεσμα, που πέρα από αγωνιστική ποιότητα απαιτούσε κότσια και δυνατή ψυχολογία. Κατέκτησαν στα πέντε σετ και τους τρεις επί μέρους αγώνες, που ουσιαστικά κυνηγούσαν, ενώ στο τελευταίο ματς η Σέρβα Μόνικα Μόλναρ ανέτρεψε την κατάσταση από 0-2 πίσω στα σετ και 4-8 στους πόντους στο 5ο σετ!
Ο προπονητής Αλέξης Αρσενιάδης χρησιμοποίησε και τις τέσσερις αθλήτριες. Από μία νίκη πέτυχαν η Χριστίνα Φίλη και η Φιλαρέτη Εξάρχου, ενώ ήττα στο μοναδικό παιχνίδι της σημείωσε η Κατερίνα Τόλιου από την Κινέζα Βανγκ Ρινγκ Τινγκ, που αποδείχτηκε ασυναγώνιστη. Ο Δ.Α.Ο.Τ. προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης κι αυτό συνιστά ήδη διάκριση για το ίδιο το σωματείο και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. H κάτοχος του τίτλου Λιλ Μετροπόλ από τη Γαλλία θα είναι τον Δεκέμβριο ο αντίπαλός του στον 4ο γύρο. Εκεί, οι 8 ομάδες δίνουν νέα μονά νοκ άουτ ματς και οι 4 νικήτριες θα συναντήσουν στο προημιτελικό στάδιο πια τις 4 ομάδες, που ως 3ες των ομίλων τους θα έρθουν από το Τσάμπιονς Λιγκ.
O προπονητής του Δ.Α.Ο.Τ. παρέταξε στη βασική τριάδα τις τρεις Ελληνίδες και, όπως είχε το δικαίωμα, έκανε αλλαγή στην πορεία και στο φινάλε προτίμησε να χρησιμοποιήσει τη Μόλναρ αντί της Τόλιου. "Ξέραμε ότι ήταν πολύ πιθανό το σενάριο το πάει το παιχνίδι στο 2-2 γιατί η πρώτη Κινέζα της Μπαλαγέρ είναι πολύ δυνατή. Απλά, ίσως οι νίκες μας νωρίτερα μπορούσαν να έρθουν λίγο πιο εύκολα γιατί η Χριστίνα έχασε από δικά της λάθη πιστεύω τα δύο πρώτα σετ, ενώ εγώ προηγήθηκα 2-0 της 3ης παίκτριας, εναντίον της οποίας υπερτερούσαμε όλες θεωρητικά και είχα την ευκαιρία να τελειώσω το ματς νωρίτερα. Ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος και από την πολύ καλή ψυχολογία της Μόνικα θεωρώ. Η δεύτερη Κινέζα της Μπαλαγέρ απέδωσε καλύτερα απ’ ό,τι κόντρα στη Χριστίνα, αλλά η Μόνικα εκτός από την αγωνιστική αξία ξέρουμε ότι έχει ψυχή, είναι μαχητική και δεν εγκαταλείπει ποτέ. Μέτρησε κι αυτό και φτάσαμε στη νίκη", τόνισε η Φιλαρέτη Εξάρχου, που είχε επιπλέον λόγους να χαρεί πολύ αυτή την πρόκριση.
"Έχω καιρό να παίξω σε τόσο σημαντικό παιχνίδι και δυσκολεύτηκα. Είχα όμως, πίστη στις δυνατότητές μου γιατί παίζω αρκετά καλά αυτή την περίοδο και νομίζω ότι γι’ αυτό με χρησιμοποίησε και ο προπονητής. Χάρηκα που βοήθησα την ομάδα, χάρηκα πολύ και με τη νίκη μας γιατί σημειώθηκε σε δικό μας έδαφος και μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους. Θέλαμε να νικήσουμε και για τον κόσμο και τους ανθρώπους του δήμου, που ήρθαν και μας στήριξαν γιατί το πινγκ πονγκ είναι άθλημα με παράδοση στον Ταύρο. Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, πολλές εναλλαγές και ο κόσμος το απόλαυσε", δήλωσε η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 και συμπλήρωσε: "Στον επόμενο γύρο είναι σχεδόν απίθανο να κάνουμε κάτι ουσιαστικό, η Λιλ Μετροπόλ έχει τη Ρουμάνα Ζοκς που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Θα πάμε πάντως, για το καλύτερο και στη Γαλλία, θα είναι πολύ καλή εμπειρία κι ένα δυνατό χρήσιμο ματς, που θα μας κάνει καλό πριν από τα ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα".
Η Λιλ είναι το 1ο φαβορί του E.T.T.U. Cup. Χτες απέκλεισε εντός έδρας την ισπανική Λιναρές με 3-0. Οι αγώνες του 4ου γύρου θα γίνουν στο διάστημα 16 έως 18 Δεκεμβρίου. Ο Δ.Α.Ο.Τ., που είναι 7ο φαβορί της διοργάνωσης, πρέπει τώρα ν’ αγωνιστεί εκτός έδρας.
Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Δ.Α.Ο. Ταύρου-Μπαλαγέρ 3-2:
Χριστίνα Φίλη-Λι Γιαν Λαν 3-2 (8-11, 9-11, 11-8, 11-4, 11-5)
Κατερίνα Τόλιου- Βανγκ Τινγκ Τινγκ 0-3 (3-11, 6-11, 4-11)
Φιλαρέτη Εξάρχου-Άννα Μπισκάρι 3-2 (11-9, 11-7, 5-11, 8-11, 11-8)
Φίλη-Βανγκ Τινγκ 0-3 (6-11, 8-11, 6-11)
Μόνικα Μόλναρ-Λι Γιαν 3-2 (9-11, 4-11, 11-7, 11-5, 11-9)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad