Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Xρυσό η Κατερίνα Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ζυρίχη 2014, Πράγα 2015, Πόρτλαντ, Άμστερνταμ και Ρίο το 2016. Σταθμοί που σημάδεψαν την καριέρα της Κατερίνας Στεφανίδη. Σειρά είχε το Βελιγράδι, η πόλη που μπήκε από σήμερα στην καρδιά της, αφού εκεί κατέκτησε το πρώτο της χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Η Ελληνίδα πραγματοποίησε έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα, στη διάρκεια του οποίου έδειξε όχι μόνο την αγωνιστική της ετοιμότητα, αλλά περισσότερο την αγωνιστική της εμπειρία. 



Η ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,85 μ., ύψος στο οποίο έφτασε από τα 4,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Μίτσεκ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα στα 4,55 μ., με μια χαμένη προσπάθεια, που λίγο έλειψε να της στερήσει το χρυσό μετάλλιο. Πέρασε στη συνέχεια τα 4,65 μ., ύψος που την έβαλε και στα μετάλλια, αφού εκτός από την Ρίζιχ καμία άλλη αθλήτρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Η Στεφανίδη σε εκείνο το σημείο επέλεξε να μην δοκιμάσει στα 4,70 μ. και 4,75 μ., ύψη που είχε ξεπεράσει με την πρώτη η Γερμανίδα και την έφερναν στην πρώτη θέση. Η απόφαση της την δικαίωσε, αφού η Ρίζιχ τα βρήκε σκούρα τόσο στο 4,80 μ. όπου έκανε ένα άλμα, όσο και στο 4,85 μ., όπου συνέχισε με δύο προσπάθειες. Η Στεφανίδη στη συνέχει ανέβηκε πάνω από τα 4,85 μ. κι έπειτα προσπάθησε να απειλήσει το ρεκόρ αγώνων της Ισινμπάγεβα, δοκιμάζοντας στο 4,91 μέτρα.
Η 27χρονη αθλήτρια με τη σημερινή της νίκη απέδειξε πως είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ στο πλανήτη. 
Η Στεφανίδη ήταν δεύτερη πριν δύο χρόνια στη Πράγα και πλέον βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, προκειμένου να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από το βιογραφικό της. Μέσα σε όλα τα άλλα που πέτυχε σήμερα η Στεφανίδη ήταν και η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, αφού βελτίωσε το δικό της 4,82 μέτρα. Η Στεφανίδη ολοκλήρωσε για τέταρτη φορά στην καριέρα της αγώνα με άλμα καλύτερο από τα 4,85 μέτρα.
Η Ελλάδα κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 29ο στο σύνολο και το πρώτο της χρυσό από το 2002 και τη Νίκη Ξάνθου. Η απονομή στο επί κοντώ των γυναικών θα γίνει την Κυριακή.
Πηγή: http://www.segas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad