Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Εσκιλστούνα 2015: Παλικαρίσια εμφάνιση Κυριαζή και τέταρτη θέση στον ακοντισμό


Δίχως αμφιβολία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που διαθέτει ο ελληνικός στίβος. Σήμερα απέδειξε πως εκτός από σωματικά προσόντα διαθέτει και ψυχή. Ο Γιάννης Κυριαζής κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό του ακοντισμού, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στην Εσκιλστούνα,  ενώ...φλερταρε αρκετή ώρα και με το μετάλλιο.
Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου του Τέξας "έσφιξε" τα δόντια και παρά τους πόνους στον αγκώνα κατάφερε να βγάλει τον αγώνα του και μάλιστα με καλύτερη βολή στα 77,05 μέτρα. Ο Κυριαζής ήταν στο μετάλλιο μέχρι και την τέταρτη βολή, όμως ο Ματίγια Μούχαρ τον "έριξε" τέταρτο, όταν έστειλε το ακόντιο στα 79,20 μέτρα.
Ο Σλοβένος με αυτή την βολή πέτυχε σχεδόν δύο μέτρα ατομικό ρεκόρ, βελτίωσε το εθνικό ρεκόρ στην κατηγορία των Εφήβων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Κυριαζής προσπάθησε να αντιδράσει όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει το ακόντιο στα 76,95 μ. το ακόντιο στην έκτη του βολή. Δεδομένων των προβλημάτων ο αθλητής μας πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον αγώνα και απέδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι σπουδαίος αθλητής. ο 19χρονος θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να διεκδικήσει μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες. Αναλυτικά οι βολές του Κυριαζή: 69,94 μ., 77,05 μ., Χ, 73,93 μ., 70,89 μ., 76,95 μ.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σαιμον Λίτζελ (Σουηδια) με 78,34 μ. και το χάλκινο ο Εντις Ματουσεβίτσιους (77,48 μ.).
"Είμαι χαρούμενος γιατί μετά από καιρό κατάφερα να ρίξω και πάλι μακριά. Εξαιτίας του αγκώνα το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσα να κάνω όπως θα ήθελα την προπόνηση, αυτού είχε ως συνέπεια να έκανα κάποια λάθη στον αγώνα, που μου στέρησαν μια καλύτερη βολή", είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: "Το ακόντιο είναι ευρωπαϊκό αγώνισμα, οπότε δεν μου έκαναν εντύπωση οι υψηλού επιπέδου επιδόσεις", αναφορικά με το αν πίστεψε μετά τα 77,05 μ. ότι θα είναι στα μετάλλια, είπε: "Από την αρχή μέχρι το τέλος πίστευα πως μπορώ να κυνηγήσω το μετάλλιο. Δεν ήρθε, όμως, είμαι χαρούμενος από την παρουσία μου". Ο Κυριαζής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έπειτα θα ξεκουραστεί, έως τις 22 Αυγούστου, οπότε και θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.
http://www.segas.gr/index.php/el/2-uncategorised/1-home

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad