Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Λίσεκ, Φιλιππίδης και η πανέμορφη εικόνα του Συντάγματος ...στο επίκεντρο του 3ου Athens Street Pole Vault


Η πλατεία Συντάγματος είχε σήμερα την εικόνα που της αξίζει. Εικόνα γιορτής, ανάπτυξης, προόδου. Το 3ο Athens Street Pole Vault ήταν ο λόγος που εκατοντάδες Αθηναίοι, αλλά και τουρίστες είχαν έστω και για λίγα λεπτά επαφή με ένα από τα εντυπωσιακότερα αγωνίσματα του στίβου, το επί κοντώ.
Ο κόσμος που έβγαινε από το μετρό και κατευθυνόταν προς την Ερμου διαπίστωνε πως κάτι ωραίο εξελισσόταν στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Η εντυπωσιακή εξέδρα του επί κοντώ, οι ένθερμοι θεατές, που είχαν πάρει θέση στον…προαύλιο χώρο το Συντάγματος από νωρίς το πρωί, η δυνατή μουσική και φυσικά οι σπουδαίοι αθλητές δημιουργούσαν ένα μοναδικό σκηνικό , που ανάγκασε τους περαστικούς να σταθούν έστω και για λίγα λεπτά.
Ο Πιοτρ Λίσεκ ξεκίνησε τη σεζόν δυνατά, καθώς ήταν νικητής με 5,64 μ., επίδοση που σημείωσε με την πρώτη του προσπάθεια. Ο Πολωνός δικαιολόγησε την αγωνιστική του αξία, δεδομένο του ότι θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους κορυφαίους άλτες του κόσμου. Εξίσου εντυπωσιακός,όμως, ήταν και ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ, Κώστας Φιλιππίδης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ανέβηκε πάνω τα 5,54 μ. με την πρώτη του προσπάθεια και βελτίωσε το 5,40 μ., που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα στην Ιαπωνία, στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν.
Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,44 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, συνέχισε δίχως πρόβλημα στα 5,54 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 5,64 μ., ύψος στο οποίο είχε καλές προσπάθειες. Όπως ήταν φυσιολογικό, ο πρωταθλητής μας, όχι μόνο γνώρισε την αποθέωση του κόσμου, αλλά στο τέλος του αγώνα μοίρασε πολλά αυτόγραφες και έβγαλε δεκάδες φωτογραφίες. Ο Λίσεκ μετά το 5,64 μ. άφησε το 5,69 μ. και δοκίμασε στα 5,74 μ., δίχως όμως επιτυχία. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Κάρλος Πεχ, ένας ανερχόμενος Γερμανός αθλητής, ο οποίος πέρασε τα 5,54 μ. και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Υπό τους ήχους μουσικής από την πατρίδα του, ο Ρώσος Ιλια Μούντροφ, προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση. Ο νεαρός ηταν τέταρτος με 5,44 μ., ωστόσο μετά το συγκεκριμένο ύψος μπήκε και πάλι στον αγώνα στα 5,69 μ., απόφαση που δεν τον δικαίωσε. Ο Τόμπιας Σέρμπαθ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά την έγκυρη προσπάθεια στα 5,44 μ., εξαιτίας ενοχλήσεων στη γάμπα.

Σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης από τον Στέφανο Κουφίδη, που ξεπέρασε τα 5,34 μ., όμως, έδειξε να βρίσκει τον εαυτό του, αφού και οι προσπάθειες στα 5,44 μ., ήταν πολύ καλές. Αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα του προηγούμενου ήταν ο Μανώλης Καραλής, που βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων (διαβάστε εδώ) με 5,24 μέτρα. Εξίσου σημαντική η επανεμφάνιση του Παναγιώτη Λάσκαρη μετά από πολύμηνη απουσία μετά από προβλήματα.
Οι αθλητές ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από την υψηλή, για τα δεδομένα της εποχής θερμοκρασίας, όμως, στο σύνολο τους έδειχναν να το απολαμβάνουν και να το χαίρονται. Ο ΣΕΓΑΣ κατάφερε σε συνεργασία με το Δήμο Αθήνας και με μεγάλο χορηγό την DHL να διοργανώσει ένα εξαιρετικό γεγονός, που φέρνει τον στίβο κοντά στον κόσμο. Το 3o Athens Street Pole Vault ανήκει στην κατηγορία Permit της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Τα αποτελέσματα ‪
Λίσεκ (Πολωνία) 5,64 μ.
Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,54 μ.
Πεχ (Γερμανία) 5,54 μ.
Μούντροφ (Ρωσία)5,44 μ.
Σέρμπαθ (Γερμανία) 5,44 μ.
Ντίλα (Γερμανία) 5,34
Κουφίδης (Ελλάδα) 5,34 μ.
Στυλιανού (Κύπρος) 5,34 μ.
Καραλής (Ελλάδα) 5,24 μ.
Λάσκαρης (Ελλάδα) 5,14 μ.
Χρυσανθακόπουλος (Ελλάδα) 4,74 μ.
Ιβάκιν (Ρωσία) άκυρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad