Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΒΑΣΩ ΜΙΛΛΟΥΣΗ: «ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η 5η ΘΕΣΗ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ»


Η Βάσω Μιλλούση έφτασε στο Μονπελιέ ψηλότερα από κάθε άλλη φορά, τερματίζοντας 5η στον τελικό της δοκού ισορροπίας, επίτευγμα που αρκεί για να την αφήσει ικανοποιημένη, παρότι το πολυπόθητο μετάλλιο δεν ήρθε. 
«Είναι πολύ σημαντικό για μένα το να βρίσκομαι στην 5η θέση της Ευρώπης έχοντας μάλιστα πτώση στο πρόγραμμά μου. Με ικανοποιεί ως αποτέλεσμα, αν και το ήθελα το μετάλλιο. Αν δεν έκανα την πτώση, θα τερμάτιζα σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα. Η προσπάθεια συνεχίζεται πάντως. Σ’ ένα μήνα έχουμε αγώνα πάλι. Επόμενος στόχος είναι η διάκριση στο Μπακού, όπου θα αγωνιστώ στο σύνθετο ατομικό, κάνοντας πρόβα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία συμμετείχε σε ευρωπαϊκό τελικό της δοκού για τέταρτη φορά. 
Η 5η θέση είναι η καλύτερη στην καριέρα της, αλλά και ανάμεσα στα κορυφαία πλασαρίσματα όλων των εποχών στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης γυναικών, δίνοντάς της περισσότερη δύναμη για την συνέχεια:
«Αφιερώνω αυτή τη διάκριση στον χορηγό μου, Stoiximan.gr, που είναι δίπλα μου σε όλα και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να φτάσω εδώ που βρίσκομαι, στους προπονητές μου Αναστασία Δόντη και Κώστα Σιούτη, καθώς και στην οικογένειά μου». 
Ένα επιπλέον «παράσημο» για τη Βάσω Μιλλούση ήταν το γεγονός ότι αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της διοργάνωσης, με διαφορά τριών ετών από τις αμέσως επόμενες. Η γεννημένη στις 4 Μαΐου 1984 πρωταθλήτρια, που προσεχώς θα «πατήσει» τα 32, είναι πρότυπο για τις συναθλήτριες με τα μισά της χρόνια και εισέπραξε τον σεβασμό τους:
«Φυσικά είναι ‘παράσημο’ για μένα το ότι συνεχίζω να βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο έπειτα από τόσα χρόνια καριέρας. Για μένα, η επιστροφή μου σ’ έναν τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έπειτα από τρία χρόνια, ισοδυναμούσε από μόνη της με νίκη. Η πρόκριση στην οκτάδα των φιναλίστ ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα. Είναι πολύ όμορφο το να βλέπεις όλες τις υπόλοιπες αθλήτριες να σε αντιμετωπίζουν με σεβασμό και θαυμασμό. Όταν πλησίαζα στη δοκό για προθέρμανση, έκαναν στην άκρη για να ανέβω! Μετά τον τελικό, η Ρουμάνα νικήτρια ήρθε για να μου δώσει συγχαρητήρια, αν και συνήθως οι ηττημένες συγχαίρουν τη νικήτρια. Οι νεότερες με βλέπουν ως μια ξεχωριστή περίπτωση και αυτό με γεμίζει χαρά».
Πηγή:http://gymnastics.gr/enimerosi/ifma_09/monmp_fil_mil.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad