Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Kύπελλο Ελλάδος:H Παναχαική κέρδισε με 0-2 τον Φωστήρα στον Ταύρο.




Οι Πατρινοί κέρδισαν δίκαια 2-0 τον Φωστήρα στον Ταύρο, αν και το πρώτο γκολ ο Μαρουκάκης το έβαλε με το χέρι! * Ένα ημίχρονο με δέκα οι νικητές
Ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση έμεινε η Παναχαϊκή, καθώς πέρασε νικηφόρα από τον Ταύρο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου…
Οι «ροσονέρι» επικράτησαν με 0-2 του Φωστήρα και έτσι με τρεις βαθμούς μετά τη 2η αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν δικαίωμα στην ελπίδα στον 1ο όμιλο, που είναι «φωτιά», με δεδομένο ότι συμμετέχουν ακόμα ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος.
Βέβαια, στο «Σπύρος Γιαλαμπίδης» αυτή η νίκη των Αχαιών ήρθε μέσα από πολλές γκρίνιες…
Και η αιτία ήταν το πρώτο γκολ της Παναχαϊκής, το οποίο μπήκε από την καθοριστική παρέμβαση του αριστερού χεριού του Ματθαίου Μαρουκάκη… Ο 24χρονος σέντερ φορ επιχείρησε το σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στη συνέχεια στο χέρι του και έτσι κατέληξε στα δίχτυα του «Φονέα» στο 36’. Κάτι που δεν έγινε με πρόθεση, καθώς ο σκόρερ πήγε να μαζέψει το χέρι του, αλλά στην ουσία ξεγέλασε άθελα του διαιτητή και βοηθό με αποτέλεσμα να μην δουν την παράβαση και επικυρώσουν το 0-1.
Αυτό, όπως ήταν λογικό, έφερε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους, αλλά εντούτοις το τρίποντο της Παναχαϊκής ήταν πέρα ως πέρα δίκαιο. Φανταστείτε, εξάλλου, ότι δευτερόλεπτα μετά το γκολ ρωτούσε την εξέδρα για την επίμαχη  φάση και ο συνήθως αυστηρός κριτής των ρέφερι πρόεδρος των Πατρινών Αλέξης Κούγιας έχοντας δίπλα του τον ομόλογο του της Κορίνθου Σωτήρη Μαυρονάσιο...
Οι φιλοξενούμενοι, όμως, έστω και… χειροκίνητοι αρχικά, ήταν καλύτεροι και άξιζαν που έφυγαν με χαμόγελα από το γήπεδο. Όσο λοιπόν, δικαιολογημένα είναι τα παράπονα του Φωστήρα για τη φάση του 0-1, άλλο τόσο ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδίδεται από το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο διαμορφώθηκε στο 64’ με το εξ επαφής πλασέ του Πατινιώτη.
Και όλα αυτά προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Αχαιοί πατούσαν καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς και όχι μόνο: Είχαν πιο σωστή κυκλοφορία, μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, πρωτοβουλία των κινήσεων και σαφώς πιο πολλές ευκαιρίες απέναντι στην εστία των «κιτρινόμαυρων».
Αν μάλιστα σε όλα τα παραπάνω συνυπολογιστεί ότι η Παναχαϊκή έπαιξε για ένα ολόκληρο ημίχρονο και με παίκτη λιγότερο, καθώς στις καθυστερήσεις του α’ 45λεπτου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Αναστασόπουλος γίνεται σαφές το μέγεθος της επιτυχίας (αφού το αριθμητικό μειονέκτημα δεν φάνηκε καν).
Βέβαια, ο Φωστήρας προσπάθησε κάπως προς το φινάλε να πιέσει, αλλά δεν κατάφερε τίποτα το ουσιαστικό και απεναντίας οι «ροσονέρι» ήταν αυτοί που έβγαιναν πιο απειλητικά στην κόντρα επίθεση με βασικό εμπνευστή των προσπαθειών του τον Μαρουκάκη, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του γηπέδου.
Διαιτητής ο Φωτιάδης (Καστοριάς) με βοηθούς τους Γεωργάκη, Καραλή (Ηπείρου). Ο ρέφερι παρά το λάθος στο 0-1 δεν ήταν κακός και το σφάλμα του ήταν ανθρώπινο, μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο δεύτερος βοηθός στην προκειμένη περίπτωση.
Κίτρινες: 36' Μπελέρης, 56’ Γρομητσάρης, 83' Μπίρης, 88' Μουστόγιαννης - 22' Αναστασόπουλος, 71' Ντα Κόστα, 87' Πλέγας.
Κόκκινη: 45'+1: Αποβολή για τον Αναστασόπουλο
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Αχείμαστος, Μήτκας, Μπίρης, Γρομητσάρης, Μπελέρης (67’ Κανελλόπουλος), Κακαράς (18’ λ.τρ. Μεντί), Ποτουρίδης, Ράμα, Μουστόγιαννης, Ματσούκας (29’ Σιώπης).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Πατινιώτης, Κάργας, Άλα, Μπαλού, Αναστασόπουλος, Στεργίδης (69’ Χύσα), Ζλατκόφσκι (46’ Χαρτσιάς), Ντα Κόστα (75’ λ.τρ. Πλέγας), Μαρουκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad