Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωταγωνιστές οι δύο τερματοφύλακες, Νέστωρας Γκέκας και Νίκος Παπαδόπουλους στο 0-0 ανάμεσα στον Πανιώνιο και Φωστήρα.



Οι τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις του Νέστορα Γκέκα και οι δύο εξίσου σωτήριες του Νίκου Παπαδόπουλου κράτησαν Πανιώνιο και Φωστήρα στο 0-0 


Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα έκπληξη, αλλά όταν ο Φωστήρας έχει στο παρελθόν του πολλές ανάλογες «εκπλήξεις» τότε το τελικό 0-0 που απέσπασε στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου φαντάζει φυσιολογικό έστω κι αν τις δύο ομάδες χωρίζει μία κατηγορία. Λευκή ισοπαλία λοιπόν στην Πλατεία για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου και όλα ανοιχτά για την πρόκριση από τον 1ο όμιλο.
Για πρωταγωνιστές δεν χρειάζεται να ψάξουμε. Οι δύο τερματοφύλακες, Νέστωρας Γκέκας και Νίκος Παπαδόπουλους είναι οι βασικοί υπαίτιοι που τα δίχτυα δεν κουνήθηκαν. Ο 19χρονος του Φωστήρα κατέβασε πραγματικά τα ρολά, πραγματοποιώντας τέσσερις τρομερές επεμβάσεις και άλλες τόσες σε λιγότερο επικίνδυνες προσπάθειες. Ο δε 24χρονος των «κυανέρυθρων» είχε σαφώς λιγότερες επεμβάσεις, αλλά ήταν δύο σωτήριες, μία στην αρχή του αγώνα και μία στις καθυστερήσεις.
Σε γενικές γραμμές Πανιώνιος και Φωστήρας προσέφεραν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο β’ μέρος με τους παίκτες του Δημήτρη Τερεζόπουλου, που έριξε στο ματς Γιάννου, Κολοβό και Παντίδο όταν είδε τα σκούρα, να έχουν την συντριπτική κατοχή, αλλά την ομάδα του Κριστόφ Βαζέχα να παίρνει τελικά το θετικό αποτέλεσμα και να επιβραβεύεται για την τακτική της με πολλά τρεξίματα και συνεχές πρέσινγκ.
Λίγες ήταν οι συγκινήσεις του α’ 45λεπτου. Η εικόνα ήταν παρόμοια σε όλη τη διάρκειά του με τον Πανιώνιο να διατηρεί την μπάλα στα πόδια του, αλλά να μην ξέρει τι να την κάνει. Είτε οι βαθιές μπαλιές του Μανώλη Σιώπη, είτε οι σέντρες του Μασούρα κυρίως δεν είχαν τύχη και ο Φωστήρας κρατούσε το μηδέν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Κριστόφ Βαζέχα ήταν εξαιρετική με τους φιλοξενούμενους να καταπίνουν πολλά χιλιόμετρα ώστε να κλείσουν όλους διαδρόμους.
Η κατοχή ήταν στο 72%-28%, αλλά ήταν φλύαρη και ως εκ τούτου αναποτελεσματική. Ένα μακρινό άστοχο σουτ του Σμυρλή στο 43’ ήταν ό, τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι γηπεδούχοι και είναι χαρακτηριστικό πως ο Γκέκας δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία περίπτωση. Αντίθετα ο Φωστήρας είχε τεράστια ευκαιρία στο 10’, αλλά ο Μέξης πρόλαβε να βάλει την κόντρα την ώρα που ο Δημήτρης Σιώπης πλάσαρε σε κενή εστία έχοντας ντριπλάρει τον Παπαδόπουλο.
Στο β’ 45λεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η διάθεση των δύο ομάδων και η ενέργεια που έβγαζαν και στο α’ μέρος παρέμειναν, αλλά οι συνεργασίες άρχισαν να αποδίδουν και να δημιουργούνται ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν δυνατά και από το 51’ ξεκίνησαν τον… χορό των χαμένων ευκαιριών. Ο Τερεζόπουλος έριξε στο ματς Γιάννου και Κολοβό για να καθαρίσει το ματς και η πίεση της ομάδας του συνεχώς αυξανόταν. Κάπου εκεί όμως άρχισε το κρεσέντο του Γκέκα, που συνολικά πραγματοποίησε οκτώ επεμβάσεις. Οι τέσσερις ήταν σίγουρα γκολ και ο 19χρονος τερματοφύλακας σίγουρα κέρδισε πολλούς θαυμαστές.
Ο Γκέκας σταμάτησε εντυπωσιακά δύο φορές τον Σμυρλή (στο 51’ και στο 54’) και το ίδιο ακριβώς έκανε σε μεγάλες ευκαιρίες του Κολοβού στο 70’ και το 81’, έχοντας και την τύχη στο πλευρό του όταν ο Κολοβός σημάδεψε μόλις άουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τη δόξα του ωστόσο ζήλεψε και ο έτερος τερματοφύλακας, ο Νίκος Παπαδόπουλος που είχε με τη σειρά του δύο τρομερές αποκρούσεις με τις οποίες έσωσε τον Πανιώνιο από έμφραγμα. Τόσο στο 70’ όσο και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απόκρουσε τα κοντινά πλασέ του μαχητικού Τσεμπέσι και κράτησε το τελικό 0-0.
Διαιτητής ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) έχοντας βοηθούς τους Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) και Σωτηρόπουλο (Αχαΐας). 4ος ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας).
Κίτρινες: 47’ Γκέζος – 57’ Ματσούκας, 82’ Κακαράς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Γκέζος, Χολέβας (78’ Παντίδος), Μέξης, Πάνος, Μ. Σιώπης, Φουρλάνος (56’ Γιάννου), Μασούρας, Φούντας (62’ Φούντας), Μπούζας, Σμυρλής.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Γρομητσάρης, Μπίρης, Μήτκας, Αχείμαστος, Κακαράς, Μπελέρης (83’ Μουστογιάννης), Τεγούσης (71’ Ράμα), Δ. Σιώπης, Ματσούκας (77’ Ψυχογιός), Τσεμπέτσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad