Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ο "λαγός" που έγινε κουνέλι.

Στην φώτο ο Σαϊντ Αουίτα με τον Σπύρο Χριστόπουλο και τον Νίκο Τσιάκουλα 

Κουνέλι αποδείχτηκε ο "λαγός" (Σπύρος Χριστόπουλος) που ζητούσε επίμονα ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στις μεσσαίες αποστάσεις Σαϊντ Αουίτα και παραλίγο να ηττηθεί απο τον ψυχομένο Ελληνα πρωταθλητή.


Μια ιστορία που θα  μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στο μυαλό των Ελλήνων φιλάθλων.
Στο 3ο ολυμπιακό meeting εκείνης της χρονιάς (καλοκαίρι του 1989) εκτός των άλλων μεγάλων αθλητών είχε προσκληθεί να αγωνιστεί και ο  κορυφαίος   Σαϊντ Αουίτα (με τα 5 παγκόσμια ρεκόρ) που μάλιστα είχε σκοπό  να πετύχει και νέο  ρεκόρ στα 1500μ εκείνη την ημέρα.
Ομως  για να γίνει αυτό  χρειάζονταν "λαγοί',κάτι που δεν είδαμε μέσα στον αγώνα.

Εγινε όμως το απροσδόκιτο.Ο πρωταθλητής των 1500μ Χριστόπουλος Σπύρος που συμμετείχε και αυτός στον αγώνα μαζί με τον Νίκο Τσιάκουλα απο ελληνικής πλευράς όπως και άλλοι  δυνατοί ξένοι αθλητές του αγωνίσματος  (Κάτσο,Φαρίνα,Χάρολντ κτλ.) έτρεξε για τον εαυτό του με στόχο την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ που κατείχε μέχρι τότε ο Χρήστος Παπαχρήστος (3.38'.3'').

Ο Σπύρος απο την αρχή μπήκε μπροστά και έτρεξε στον ρυθμό που έπρεπε για το ρεκόρ,ομως οι υπόλοιποι αθλητές τον άφησαν να προηγηθεί αρκετά (πιθανόν τον πέρασαν για λαγό).Ομως απο την αρχή το εξήγησε στον Σαϊντ Αουίτα   οταν τον ρώτησε και του είπε οτι δεν είναι λαγός. 

Μετά τα 1000μ ο παγκόσμιος πρωταθλητής συνειδητοποίησε οτι ο Σπύρος δεν ήταν πράγματι λαγός διότι δεν εγκατέλειψε τον αγώνα και έπρεπε λοιπόν να καλύψει την διαφορά των τριάντα μέτρων που υπήρχε μεταξύ τους.

Ο Μαροκινός αθλητής πιθανόν "σάστησε" και μέσα σε 200μ περίπου  έπιασε τον έλληνα πρωταθλητή,αυτό πιθανόν ήταν και το ''λάθος του'' μόλις προσπέρασε τον Σπύρο στα 1200μ ο ψυχομένος Ελληνας πρωταθλητής κατάλαβε οτι ο Σαϊντ Αουίτα δεν είχε  πολλές δυνάμεις και τον ακολούθησε,καθώς  μπήκαν μαζί στην τελική ευθεία κυνηγώντας και οι δύο την νίκη (κάτι που ο κόσμος είδε πολύ γρήγορα και άρχισε  να ενθαρρύνει και να φωνάζει υπέρ του Ελληνα πρωταθλητή).

Τελικά ο μεγάλος Σαϊντ Αουίτα κέρδισε τον αγώνα  με 3.38.97 και ο Σπύρος ήταν αυτός που απείλησε το αήττητο του παγκόσμιου πρωταθλητή με τα τόσο μεγάλα ρεκόρ έστω με αυτό τον τρόπο..... και έμεινε σαν  τον "λαγό" που έγινε κουνέλι.


Τι έγραψαν τότε οι εφημερίδες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad