Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Oταν πρόκειται για ενα μεγάλο ταλέντο οπως ο μπασκετμπολίστας Bασίλης Τόλιας και γράφονται τόσα για αυτόν .Δείτε τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις .στο moschatotaurossporty κατακτώντας με τον Πανιώνιο την 1η θέση στην ΕΣΚΑΝΑ.



Στον Πανιώνιο συνεχίζει ο Bασίλης Τόλιας.
H διοικούσα επιτροπή της Ακαδημίας μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ. ανακοινώνει την παραμονή του αθλητή Βασίλη Τόλια στην ομάδα Εφήβων για την προσεχή αγωνιστική περίοδο, προερχόμενος από την ομάδα Παίδων, η οποία κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην ΕΣΚΑΝΑ και την δεύτερη θέση στην τελική φάση του περσινού πανελληνίου πρωταθλήματος.

Η διοικούσα επιτροπή συναποφάσισε με την διοίκηση του ερασιτέχνη ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, να μην αποδεχτεί την πρόταση μεταγραφής του Βασίλη Τόλια, με αξιόλογα οικονομικά ανταλλάγματα και θέλοντας να υποστηρίξει την βασική αρχή της παραγωγής και ανάδειξης ταλαντούχων παικτών, προώθησε τον παίκτη, με την σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, Νίκου, στην ανδρική ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και η οποία ζήτησε, ταυτόχρονα, να τον εντάξει στο δυναμικό της για την περίοδο 2018-2019.
Η νέα εποχή συνεργασίας της Ακαδημίας μπάσκετ με την ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, άρχισε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, καθώς πριν από την προώθηση του Τόλια, στην ανδρική ομάδα έχουν ενταχθεί σ’ αυτήν, ο Ιάσονας Δημητρακόπουλος και ο Aνδρέας Ρουμελιώτης.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.


Υπάρχει και ο δρόμος του Βασίλη Τόλια

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για την ΟΛΟΣΩΣΤΗ και γεμάτη ΛΟΓΙΚΗ απόφαση του νεαρού του Πανιωνίου αλλά και την ΑΨΟΓΗ καθοδήγηση του πατέρα του που δείχνει κάτι πολύ διαφορετικό απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Η είδηση πέρασε στα ψιλά αλλά πιστεύω ότι το νόημά της είναι πολύ σημαντικό: Η Ακαδημία του Πανιωνίου και ο Βασίλης Τόλιας αποφάσισαν, παρά την πρόταση που υπήρχε (από τον Ολυμπιακό) με αξιόλογα οικονομικά ανταλλάγματα (όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση) να μείνει ο νεαρός στην Νέα Σμύρνη και παράλληλα να συμμετέχει στις υποχρεώσεις της αντρικής ομάδας του Πανιωνίου.
Για να το κάνουμε ακόμα πιο απλό: Αποφασίστηκε από την πλευρά του νεαρού να παραμείνει στον Πανιώνιο και να γίνουν κίνητρο οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν φέτος στην ομάδα παρά να πρωταγωνιστεί στο εφηβικό του Ολυμπιακού. Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και με την αργοπορία που υπήρξε στην συγκρότηση του ρόστερ του Πανιωνίου, πολλοί νεαροί Ελληνες θα έχουν ευκαιρία. Και παιδιά από την Ακαδημία του Πανιωνίου, επίσης.
Προσωπικά είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτόν τον δρόμο. Πρώτον, το ότι μια δύσκολη κατάσταση μετατρέπεται σε κίνητρο είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Δεύτερον, το ότι δεν υπάρχει διάθεση για…γρήγορη αναρρίχηση αλλά για υπομονή και πρόγραμμα, είναι ακόμα σημαντικότερο.
Στην ανακοίνωση της Ακαδημίας του Πανιωνίου υπήρξε και μια πολύ σημαντική αναφορά: Στον πατέρα του παίκτη. Ο Νίκος Τόλιας, πατέρας του Βασίλη, έπαιξε πολλά χρόνια μπάσκετ και σε εποχές μάλιστα όπου τα χρήματα δεν…έτρεχαν ποτάμι! Και ο ίδιος βρέθηκε στον Παναθηναϊκό σε ρόλο όχι ενεργό αλλά όταν δόθηκε στον Εσπερο (αντάλλαγμα για τον Δημήτρη Δημακόπουλο) ξεδίπλωσε τρομερές επιθετικές αρετές και ήταν από τους καλύτερους σκόρερ στην Β’ Εθνική, την Α2 κατηγορία και την Α1 κατηγορία (στον Εσπερο τον φώναζαν «Πισ-τόλια» λόγω της μοναδικής επιθετικής του ικανότητας). Όπως και στο Παγκράτι, που πήγε μετά, έδειξε τις αρετές του στο σκορ…
Τέλος πάντων, πήγε βήμα- βήμα σε μια αξιοπρεπέστατη καριέρα. Ούτε… απωθημένα φόρτωσε στον μικρό, ούτε βιάστηκε να τον ανεβάσει ψηλά και η καθοδήγησή του είναι άψογη. Γι’ αυτό και εξέφρασε την άποψη ότι καλύτερο είναι για το μέλλον του μικρού να μείνει στον Πανιώνιο. Όπως και οι ανθρωποι της Ακαδημίας του Πανιωνίου, προτίμησαν την πρόοδο του παίκτη μέσω της συνεργασίας με την αντρική ομάδα παρά τα οικονομικά ανταλλάγματα που σε τέτοιες εποχές δεν τα… διώχνεις κι εύκολα.
Υπάρχει, λοιπόν κι αυτός ο δρόμος. Του να μην πάρεις τα χρήματα τώρα που…γυρίζει αλλά να τα ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ μέσα στο παρκέ με την πρώτη ομάδα και να τα κάνεις- αν μπορείς- ακόμα περισσότερα.
Προσωπικά υποκλίνομαι σε κάθε παιδί αλλά και πατέρα ή ομάδα που επιλέγουν αυτόν τον δρόμο.
http://www.basketblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad