Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Χωρίς Γιάννη η Ελλάδα με Σερβία και Γεωργία.

Με μοναδικό απόντα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα παραταχθεί η Ελλάδα στους δύο επόμενους προκριματικούς αγώνες (13/09 και 16/09), που πιθανόν θα κρίνουν την πρόκριση στην τελική φάση του World Cup, που θα διεξαχθεί στην Κίνα από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2019.
Εντός των ημερών, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την προεπιλογή των 24 παικτών που θα είναι διαθέσιμοι για τους αγώνες με την Σερβία στο Ηράκλειο και με την Γεωργία στην Τυφλίδα και οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου για προπονήσεις.
To training-camp των «ελαφιών» για την νέα σεζόν του ΝΒΑ (πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου για τους Μπακς) ανοίγει επισήμως στις 27 Αυγούστου και όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, κανένα από τα δύο σενάρια που θεωρητικά θα επανέφεραν τον Έλληνα superstar στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δεν είναι εφικτά.
Κοινώς, ο ηγέτης της ομάδας δεν μπορεί ούτε να δώσει το “παρών” στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Ευρώπη για έναν ή δύο αγώνες, αλλά ούτε και να μείνει στην Ελλάδα για να παίξει έστω κόντρα στη Σερβία και στα μέσα Σεπτεμβρίου να «πετάξει» για το Μιλγουόκι, παίρνοντας απουσία για σχεδόν 20 μέρες από τις προπονήσεις.
Η αγωνιστική περίοδος που αρχίζει κρίνεται ως κομβικής σημασίας για τον οργανισμό της Πολιτείας του Ουισκόνσιν (νέο γήπεδο, νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία, αρκετές αλλαγές και μεγαλύτερες προσδοκίες διάκρισης) αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που στην 6η του χρονιά στο πρωτάθλημα και απόντος του LeBron, καλείται να αποδείξει ότι δικαίως θεωρείται από πολλούς πλέον, ως ο κορυφαίος παίκτης στην Ανατολική περιφέρεια και να οδηγήσει μακριά τους Μπακς.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Γιάννης αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες την ερχόμενη Παρασκευή (17/08), η απουσία του από το σύνολο της προκριματικής φάσης πλέον, μοιάζει δεδομένη και η επανεμφάνισή του με την «γαλανόλευκη» τοποθετείται του χρόνου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως άλλωστε ο ίδιος έχει «δεσμευτεί» δημοσίως…
http://www.cyprusbasket.net/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad