Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Βερολίνο 2018: Χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν ο Τσιάμης, χάρισε το έκτο μετάλλιο στη χώρα μας

Δώδεκα χρόνια από την πτήση του στα 17,55 μ., επίδοση που αποτελεί μέχρι σήμερα πανελλήνιο ρεκόρ,  ο Δημήτρης Τσιάμης κατάφερε να βρει για πρώτη φορά στην καριέρα του το δρόμο για το βάθρο των νικητών σε μεγάλη διοργάνωση. 

Ο 36χρονος αθλητής είχε πολλές ευκαιρίες στην καριέρα του να διεκδικήσει ακόμη και χρυσό μετάλλιο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν μπορέσει να βρει τον τρόπο να φτάσει στην κορυφή. Ο έμπειρος αθλητής αναδείχθηκε χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν με 16,78 μέτρα. Κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ στον αγώνα στόχο της χρονιάς.
Μπόρεσε να κάνει αυτό που θα φάνταζε ως πιθανότερο πολλά χρόνια πριν. Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη έχοντας κάνει πολύ σταθερή σεζόν έφτασε αθόρυβα στον τελικό εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το μετάλλιο δεν κυμάνθηκε σε επιδόσεις πάνω από τα 17,00 μ. κι έτσι κατάφερε να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του. Μιας καριέρας γεμάτης σπουδαία άλματα, αλλά όχι μετάλλια. 
Η πρώτη φορά που ο Τσιάμης έδωσε το παρών σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης ήταν το 2007 στην Οσάκα, όπου ΄ήταν 12ος, ενώ η καλύτερη θέση μέχρι σήμερα σε Ευρωπαικό Πρωτάθλημα ήταν η 9η το 2012 στο Ελσίνκι. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ήταν παρόντας στο ίδιο στάδιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009, ενώ έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

Ο Τσιάμης χάρισε το έκτο μετάλλιο στη χώρα μας και έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την παρουσία μας στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Νικητής στο αγώνισμα ήταν o 34χρονος Νέλσον Εβόρα με 17,10 μ. και δεύτερος ο Αλέξις Κοπέγιο με 16,93 μέτρα. 
"Είμαι πολύ χαρούμενο γι' αυτό το μετάλλιο, αν και το επίπεδο δεν ήταν τόσο υψηλό. Ωστόσο ήμουν πολύ καλά και πίστευα πως θα κάνω πάνω από τα 17,00 μ. και θα μπορούσα ακόμη και να έχω κερδίσει. θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τον προπονητή μου Δημήτρη Σιούντρη και τους ανθρώπους της ελληνικής αποστολής που με βοήθησαν.  Πιστεύω πως μπορώ ακόμη να πάω ακόμη μακρύτερα", δήλωσε ο μεγαλύτερος ποτέ Ελληνας αθλητής που κατακτά μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.
http://www.segas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad