Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Κλειστό Γυμναστήριο: «Αντώνης Φώτσης»..«Βαφτίσια»στις 9 Ιουνίου με μεγάλο φιλικό

Η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη Βλάχου, έπλεξε το εγκώμιο του «Μπάτμαν» και εξήγησε την αιτία που ο Δήμος της περιοχής αποφάσισε να δώσει το όνομά του στο κλειστό των Ιλισίων
Οι πιο παλιοί (και δη οι μυημένοι μπασκετικοί) στα Ιλίσσια και στου Ζωγράφου τον θυμούνται ακόμα πιτσιρικά με τον πατέρα του Βαγγέλη, να τον έχει από το χέρι και να τον πηγαίνει για προπόνηση στον Ηλυσιακό. Αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα κεφάλαια της ιστορίας του συλλόγου και ένα σημαντικό κομμάτι της περιοχής. Παράτησε πέρσι τον Παναθηναϊκό και τα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ, ενώ θα μπορούσε να είναι ακόμα εκεί και να απολαμβάνει την χλιδή τους, για να γυρίσει στον αγαπημένο του Ηλυσιακό, να παίξει μπάσκετ στην πρώτη του ομάδα και να κλείσει στο μπασκετικό του σπίτι την καριέρα του. Ο Αντώνης Φώτσης είναι μια ολόκληρη ιστορία για τον Ηλυσιακό και την περιοχή και ο Δήμος Ζωγράφου αποφάσισε να τον τιμήσει με έναν ξεχωριστό τρόπο για τα όσα πρόσφερε στο μπάσκετ. Ετσι αποφασίστηκε το κλειστό των Ιλισίων να… βαφτιστεί με το όνομά του.
Η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη Βλάχου, μίλησε στην εφημερίδα «Sportime» για τη απόφασή να δοθεί το όνομα του «Μπάτμαν» στο γήπεδο της περιοχής και… αποθέωσε τον Αντώνη Φώτση.
«Η πρωτοβουλία μας αυτή ξεκίνησε από το γεγονός ότι ο Αντώνης Φώτσης είναι ένα παιδί γέννημα θρέμμα της περιοχής. Ξεκίνησε από την ομάδα του Ηλυσιακού, έκανε αυτή τη διεθνή πορεία στον χώρο του μπάσκετ, υπήρξε ένας εξαιρετικός αθλητής. Εκτός αυτού τελειώνοντας την πορεία αυτή επέστρεψε στην ομάδα του Ηλυσιακού. Επειδή είχε αυτή την πορεία και με αφορμή τα 70 χρόνια του δήμου Ζωγράφου σκεφτήκαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε το όνομα του Αντώνη στο Δημοτικό Γυμναστήριο των Ιλισίων, εκεί που παίζει η ομάδα του. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την τιμή στο πρόσωπο ενός μεγάλου αθλητή και ενός εξαιρετικού ανθρώπου που επέστρεψε στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε, τόνισε η Δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Αυτό το εισηγηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο και ομόφωνα έλαβε αυτήν την απόφαση. Ο Αντώνης Φώτσης είναι το καμάρι μας και γι’ αυτό ακριβώς κάνουμε αυτή την εκδήλωση και δίνουμε το όνομα του στο κλειστό γυμναστήριο».
«Βαφτίσια» με μεγάλο φιλικό
Τα… επίσημα βαφτίσια θα γίνουν στις 9 Ιουνίου σε ένα μεγάλο φιλικό που θα γίνει στο κλειστό των Ιλισίων και στο οποίο θα πάρουν μέρος μύθοι του μπάσκετ, όπως οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς. Η Δήμαρχος  Ζωγράφου έκανε ειδική μνεία και στο φιλικό αυτό, αλλά έπλεξε και πάλι το εγκώμιο του Φώτση: «Ο Αντώνης είναι ένα υγιές αθλητικό πρότυπο  για τη νεολαία και ο ίδιος αφού αποδέχθηκε αυτή την τιμή, μας είπε ότι ο λόγος για τον οποίο γύρισε και αγωνίζεται ξανά στον Ηλυσιακό και στη γειτονιά του είναι ακριβώς για να προσελκύσει τα νέα παιδιά να αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο. Να μπουν στα γήπεδα και να έχουν την ίδια αθλητική συμπεριφορά. Εμείς κάνουμε αυτή τη γιορτή στις 9 Ιουνίου της ονοματοδοσίας και καλούμε όλα τα παιδιά από τους αθλητικούς χώρους και τα σχολεία να έρθουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να λάβουν αυτό το μήνυμα».
Πηγή:http://www.basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad