Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ελευθερία Μοσχάτου:Απολογιστική Γενική Συνέλευση

Έγινε η Γ. Συνέλευση, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου μας. Η Ελευθερία Ευχαριστεί τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για την παραχώρηση της αίθουσας. Η Δημοτική Αρχή για ακόμη μια φορά δείχνει πως στέκεται δίπλα σε όλα τα σωματεία της Πόλης. 
Η Συνέλευση ενέκρινε τους Διοικητικούς και Οικονομικούς Απολογισμούς, όπως και την επικείμενη τροποποίηση του καταστατικού, αλλά και την εκκαθάριση του αρχείου μελών που έχουν διακόψει επί μακρόν την επαφή τους με τον σύλλογο, συμφώνως με τις διατάξεις του καταστατικού.

Επίσης ανακοινώθηκε  η συνεργασία με τον Γιώργο Σιγάλα, μια από τις εμβληματικές μορφές του Ελληνικού Μπάσκετ. Όλοι γνωρίζουν και δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Ο κ. Σιγάλας θα έχει την τεχνική επίβλεψη των υποδομών, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του συλλόγου, σε αυτό τον κομβικό τομέα. Η Ελευθερία έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και είναι μια από τις μεγαλύτερες σε έμψυχο υλικό, δυνάμεις καλαθοσφαίρισης στην Αττική. Αυτό σημαίνει πως για την λειτουργία της απαιτούνται προσπάθειες μεγαλύτερες από τις παρούσες, κυρίως στον διοικητικό τομέα. Η λειτουργία του συλλόγου βαραίνει τα μέλη, αλλά και μη μέλη από τη θέση του εφόρου που συχνά παραμελούν την προσωπική τους ζωή, με το «σαράκι» της ενασχόλησης με τον Α.Ο.Ε.Μ. Στην παρούσα φάση απαιτείται μεγαλύτερη συμμετοχή στις δραστηριότητες της Ελευθερίας από ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα. Ο σύλλογος σκέφτεται με την καθοδήγηση του κ. Σιγάλα να καθιερώσει θεσμική επαφή με τα τμήματα, υλοποιώντας παλαιότερη εισήγηση, που θα εξετασθεί για το πως θα γίνει καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο σε κανένα σύλλογο, άρα μάλλον θα πρωτοτυπήσουμε ενδεχομένως επ’ αυτού.



Μην ξεχνούμε πως η Ελευθερία αποτελεί ένα όμιλο που η παρουσία παικτών και παικτριών από τα σπλάχνα της είναι από τις μεγαλύτερες  σε ποσοστό, παρ ότι οι πρώτες ομάδες ανταγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Τι λογικότερο να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στις υποδομές της.

Το 2ο μεγάλο ζήτημα που συζητήθηκε, είναι τα οικονομικά του συλλόγου. Οι καταβαλλόμενες συνδρομές σε κάποιους μήνες που δεν καλύπτουν καν ούτε τα προπονητικά έξοδα αλλά και τα έξοδα των αγώνων, ιατρού κλπ και μιλάμε μόνο για ότι αφορά αυτά τα ίδια τα τμήματα των υποδομών. Καθώς ένα ποσοστό δεν καταβάλλει τις συνδρομές αυτό δυσκολεύει την λειτουργία. Έτσι η κάλυψη των υπολοίπων αναγκών (ανάμεσά τους και οι δύο πρώτες ομάδες,  Ανδρική και Γυναικεία, που είναι ξεκομμένες από το κόστος των υποδομών και αποτελεί επιτυχία η στήριξή τους με το ελάχιστο κόστος κυρίως), καλύπτονται κυρίως από την προσωπική οικονομική ενίσχυση των μελών της Διοίκησης και διάφορες εκδηλώσεις στήριξης. Όλα αυτά κάνουν επιτακτική την ανάγκη ώστε τα ενεργά μέλη του ομίλου να δίνουν την ετήσια συνδρομή τους και να συμμετέχουν στις συνελεύσεις. Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στην συνέλευση πως όλη η οικονομική λειτουργία του συλλόγου, τα βιβλία και παραστατικά που τηρεί, πλήρως τακτοποιημένα ως προς τον νόμο, υπό την καθοδήγηση του λογιστικού γραφείου του οικονομικού συμβούλου κ. Τζαφέρη, είναι ανοικτά σε οποιοδήποτε μέλος του Α.Ο.Ε.Μ. και εκτός της διοίκησης, να τα δει.

http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2016/06/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad