Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

«Έφυγε» ο Σταμάτης Σμυρνιώτης

Θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του στίβου το άγγελμα θανάτου του «δάσκαλου» Σταμάτη Σμυρνιώτη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί σε ηλικία 88 ετών. (1927).
Ο Σταμάτης Σμυρνιώτης Βαλκανιονίκης και Πρωταθλητής στα 110 και 400μ εμπόδια με τον Πανελλήνιο ΓΣ και στη συνέχεια προπονητής με σημαντικές επιτυχίες, υπήρξε το πρώτο μέλος ΔΕΠ στα ΤΕΦΑΑ της Αθήνας όταν μετατράπηκαν σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Γεννήθηκε το 1927 στην Γαρέα Τρίπολης, υπήρξε Ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ επί σειρά ετών ενώ, αν και αθλητής του Πανελληνίου ΓΣ, πρόσφερε τις προπονητικές του γνώσεις στον Εθνικό ΓΣ επί σαράντα χρόνια.
Αθλητής του ήταν η μεγάλη μορφή στα 400μ εμπόδια, 6ος Ολυμπιονίκης στο Μόναχο το 1972 με 49.7  Σταύρος Τζιωρτζής. Στην προπονητική του σταδιοδρομία, ανέδειξε ακόμη πολλά ταλέντα και γεύτηκε από τους αθλητές του πολλές διακρίσεις. Μεταξύ αυτών που γύμναζε ήταν και οι Ονησιφόρου, Χειμωνής, Τρουμπούκη, Πανταζή, Αργειτάκη, Σπύρου, Μεγαλέμος, Φιλίππου, Καλούδης, Τσιάκιρος.
Ο Σταμάτης Σμυρνιώτης κατέκτησε χρυσό Βαλκανικό μετάλλιο το 1953 στα 400μ εμπόδια (54.2)  ενώ την ίδια χρονιά στέφεται πανελληνιονίκης ανδρών και στα δύο αγωνίσματα των εμποδίων, 110μ εμπ, 16.0 και 400μ εμπ 55.7.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Γαρέα Τρίπολης στις 12 το μεσημέρι.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ ΣΕΓΑΣ, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.
Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ θα εκπροσωπήσει στην κηδεία του η ταμίας του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη, θα κατατεθεί στεφάνι και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ. 
Πηγή:  http://www.segas.gr/index.php/el/news/2615-efyge-o-stamatis-smyrniotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad