Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

6η η Βαρβάρα Φιλίου στον τελικό της κορδέλας στο Καζάν.

Με την συμμετοχή της Βαρβάρας Φίλιου στον τελικό της κορδέλας, όπου κατέκτησε την 6η θέση με 16,700 βαθμούς, ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Καζάν (21-23 Αυγούστου).  
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία είχε καταταγεί 8η στον προκριματικό της κορδέλας με 17,350 βαθμούς, ανέβηκε δύο θέσεις στον τελικό του αγωνίσματος, ολοκληρώνοντας ιδανικά την παρουσία της στη ρωσική πόλη. 
Νικήτρια στην κορδέλα αναδείχθηκε η Ρωσίδα Μαργαρίτα Μαμούν (19,100 β.), μπροστά από την συμπατριώτισσά της Αλεξάντρα Σολντάτοβα (18,400 β.) και τη Λευκορωσίδα Μελιτίνα Στανιούτα (18,300 β.). 
Απούσα από τους τελικούς οργάνων ήταν η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ρωσίδα Γιάνα Κουντριάβτσεβα, λόγω τραυματισμού στις κορύνες στον προκριματικό του Σαββάτου (22/08). Έτσι, η Μαμούν μπόρεσε να κατακτήσει και τα τέσσερα χρυσά μετάλλια, ακολουθούμενη σε ισάριθμες περιπτώσεις από την Σολντάτοβα. 
Η διοργάνωση του Καζάν αποτέλεσε το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης (7-13 Σεπτεμβρίου), όπου θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση.
Σε ό,τι αφορά στο ατομικό, στόχος της Βαρβάρας Φίλιου θα είναι να τερματίσει στο «τοπ 15» του σύνθετου ατομικού, προκειμένου να πάρει απευθείας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 για λογαριασμό της Ελλάδας. 
Οι αθλήτριες που θα τερματίσουν στις 22 επόμενες θέσεις (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτές εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί) θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο test event του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου θα δοθούν τα υπόλοιπα έξι Ολυμπιακά εισιτήρια τον ερχόμενο Απρίλιο.

http://gymnastics.gr/enimerosi/ifma_09/kazangames1.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad