Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Οι αθλητές μας έκαναν την δουλειά τους στην 1η μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων


Μπροστά σε περίπου 7.000 θεατές αγωνίστηκαν σήμερα τα μέλη της ελληνικής ομάδας, στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο πανέμορφο Παγκρήτιο στάδιο με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται σε...πολύ καλή κατάσταση, μπήκαν οι βάσεις για τη διεκδίκηση της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Εξαιρετική εικόνα και η παιδική κερκίδα, που έγινε προκειμένου να φέρει μικρά παιδιά κοντά στο στίβο. Η ομάδα μας συγκέντρωσε 174 βαθμούς, επίδοση που της έδωσε την δεύτερη θέση, πίσω από την ομάδα της Τσεχίας, που έχοντας έρθει με τα δυνατά της ομάδας είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Οι Τσέχοι συγκένρτωσαν 192 βαθμούς. Παρά τα προβλήματα, οι Πορτογάλοι ολοκλήρωσαν στην 3η θέση την πρώτη ημέρα με 153 βαθμούς.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με την παρέλαση των σημαίων των εθνικών ομάδων.Τις σημαίες μετέφεραν στον αγωνιστικό χώρο άνδρες και γυναίκες, που φορούσαν παραδοσιακές στολές από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου και της ΕΑΑ και φυσικά του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, που ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα της έναρξης των αγώνων.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ. Η πρωταθλήτρια μας, αφού εξασφάλισε τον αγώνα στα 4,65 μ. και έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει χωρίς απώλειες τα 4,35 μ., 4,45 μ. και 4,55 μ., τοποθέτησε τον πήχη στα 4,82 μ., προκειμένου να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ (4,82 μ.) και να γίνει η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο (4,81 μ.). Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, μπορεί να μην τα κατάφερε, ομως, ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα τον αγώνα της.

Μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα, ωστόσο ο Λούης Τσάτουμας, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε στο τρίτο του άλμα να προσγειώθει στα 7,77μ., να βελτιώσει το 7,74 μ. και να χαρίσει τους 12 βαθμούς στην Ελλάδα. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είχε ακόμη άλματα στα 7,45 μ., 7,53 μ. και 7,33 μέτρα. Δεύτερος με 7,73 μ. ήταν ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα και τρίτος ο Μπρούνο Κόστα με 7,62 μέτρα.


Περισσότερα στο http://www.segas.gr/index.php/el/news/2044-oi-athlites-mas-ekanan-tin-douleia-tous-stin-1i-mera-tou-evropaikoy-protathlimatos-omadon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad