Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η τυφλή αθλήτρια του επικοντώ που κερδίζει μετάλλια.


Κάθε φορά που μπαίνει στο στάδιο, ξεχωρίζει. Όχι επειδή κινείται με τη βοήθεια ενός σκύλου, ούτε επειδή δεν βλέπει. Είναι η αποφασιστικότητα και το πείσμα της εκείνα που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Η Charlotte Brown είναι τυφλή. Το όνειρό της όμως ήταν να κάνει επί κοντώ. Και όχι μόνο δεν επέτρεψε στην κατάστασή της να σταθεί εμπόδιο, αλλά κέρδισε το περασμένο σαββατοκύριακο και το χάλκινο μετάλλιο στους σχολικούς αγώνες για το Τέξας.

Η άλτρια έχει καταφέρει να περάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης και τα τρία τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, πέρασε τα 3,50 μ. για να ανέβει στο βάθρο, όπου βρέθηκε με τη βοήθεια του σκύλου- συνοδού της.

«Δεν ήταν για εμένα. Ήταν για κάθε άνθρωπο που δίνει μάχη με κάτι», είπε η 17χρονη την οποία χειροκρότησαν όλοι οι θεατές όρθιοι. Η Brown γεννήθηκε με φυσιολογική όραση, αλλά παρουσίασε καταρράκτη και στα δύο μάτια όταν ήταν 16 μηνών. Ακολούθησαν αρκετές επεμβάσεις, όμως από τα 11 χρόνια της η όρασή της άρχισε να χειροτερεύει. Πλέον είναι τυφλή, βλέποντας μόνο ένα «παζλ» από φωτεινές και σκοτεινές σκιές. 




Για να αγωνιστεί, ένας βομβητής της δίνει «σήμα» για το πότε πρέπει να βάλει το κοντάρι και να επιχειρήσει το άλμα. Αυτό το μετάλλιο το κυνηγούσε τρία χρόνια, μετά από την όγδοη και την τέταρτη θέση που είχε πάρει στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

«Μου πήρε τρία χρόνια αλλά τα κατάφερα. Αν μπορούσα να στείλω ένα μήνυμα σε κάποιον θα ήταν ότι το θέμα δεν είναι το επί κοντώ ή ο στίβος. Είναι να βρεις κάτι που σε κάνει ευτυχισμένο, όποια κι αν είναι τα εμπόδια στο δρόμο σου», είπε η 17χρονη.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Πηγή:http://www.stivoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad