Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, Ηλίας Ηλιάδης και Κατερίνα Νικολαΐδου ήταν οι νικητές στις κατηγορίες καλύτερης ομάδας, καλύτερου αθλητή και καλύτερης αθλήτριας, στο πλαίσιο των βραβεύσεων του ΠΣΑΤ. Φοβερές στιγμές με τον μικρό Τζέι και τον Γιώργο Σαμαρά.



Η εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα για το 2014 στη σχετική ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.
Ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής του 2014, στην ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Λονδίνου στο τζούντο, κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο το τρίτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.
Η Κατερίνα Νικολαϊδου είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2014. Η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας βραβεύθηκε σήμερα από τον ΠΣΑΤ σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Σ.Ε.Φ., "εξαργυρώνοντας" την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Σκιφ Ελαφρών Βαρών.

«Είναι καλό που παίρνω τον τίτλο για 2η χρονιά, να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΤ και την οικογένεια μου που με στηρίζει πολύ, όταν κάνεις πρωταθλητισμό λείπεις πολύ χρόνο από το σπίτι σου. Ευχαριστώ επίσης και την Ευρωπαϊκή Πίστη» δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα του novasports και στον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

Ο Νίκος Γέμελος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής και δήλωσε με τη σειρά στην κάμερα του novasports:
«Είναι ένα φοβερό αγώνισμα το νερό, είναι ευκαιρία και για τον κόσμο να έρθει κοντά στα ατομικά αγωνίσματα και βλέπω πως σιγά σίγα γίνεται αυτό. Πρέπει να πάρουμε την πρόκριση ενόψει Ολυμπιακών αγώνων, αυτό που λείπει από τη συλλογή μου είναι ένα ολυμπιακό μετάλλιο».
Επαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. απονεμήθη στον Γιώργο Σαμαρά της Γουέστ Μπρομ, για τη λαμπρή καριέρα του και για τη σχέση ζωής που δημιούργησε με τον μικρό φίλαθλο Jay Beatty, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής παρέλαβε το βραβείο έχοντας μόνιμα κοντά του τον μικρό θαυμαστή του, ο οποίος δεν άφηνε στιγμή το χέρι του.

Μιλώντας στην κάμερα του novasports, ο Σαμαράς ανέφερε: «Το να έρθω εδώ και να δώσω χαρά στον Τζέι είναι το  πιο απλό πράγμα που μπορούσα να κάνω. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν τους ξέρουμε που κάνουν πολύ περισσότερα από μια αγκαλιά σε ένα παιδί. Αυτοί αξίζουν πραγματικά το βραβείο. Εγώ δεν ξέρω πραγματικά αν το αξίζω. Προσπάθησα να κάνω το παν για να δω το χαμόγελο του Τζέι έστω και για λίγο γιατί ήξερα πως θα πάρω δύναμη».

Η Ανώτερη Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας της Forthnet, σχολίασε με τη σειρά της:

«Πρόκειται για μία εξαιρετική βραδιά με πολύ συγκινητικές και ωραίες στιγμές, νιώθεις περήφανος που είσαι Έλληνας. Εμείς στη Nova όσο μπορούμε είμαστε η τηλεοπτική οικογένεια του ελληνικού αθλητισμού, θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε τα ταλέντα. Αυτή είναι η ουσία, μια γερή τονωτική ένεση ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο του ελληνικού αθλητισμού».
Ο Γιάννης Κωστάκης "σάρωσε" τα μετάλλια (4) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑΜΕΑ του Αϊντχόφεν και αναδείχθηκε κορυφαίος Ελληνας αθλητής της χρονιάς, στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.
Η Στέλλα Σμαραγδή αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια ΑΜΕΑ για το 2014 από τον ΠΣΑΤ και παρέλαβε το σχετικό βραβείο. Η πρωταθλήτρια του στίβου κατέκτησε δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Σουόνσι.
Οι ειδικές βραβεύσεις κατά τη διάρκεις της γιορτής του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους του 2014, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Σ.Ε.Φ.:

-Επαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) από κοινού στον ποδοσφαιριστή της Νέας Ιωνίας Γιάννη Χλωρό, για την ενέργειά του να στείλει τη μπάλα άουτ, ενώ μπορούσε να σκοράρει σε κενή εστία και εξ'επαφής, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας (Ηλυσιακός) και στην ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Σπόρτιγκ, που αρνήθηκε να εκτελέσει επίθεση, μετά την διακοπή του αγώνα Σπόρτιγκ-Προμηθέας Πατρών, όταν μπασκετμπολίστας της ομάδας του Προμηθέα δέχθηκε στο κεφάλι κάδο από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

-Επαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» στην οικογένεια Αργύρη Παπαπέτρου, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα του μπάσκετ και στην Κοινωνία γενικότερα.

-Επαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» στις αθλήτριες του σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου, οι οποίες συνδυάζουν εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές, στην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαϊδίτη και στον αθλητή του μηχανοκίνητου αθλητισμού Αντώνη Σάγμαλη.

-Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα του στίβου, στους παράγοντες Νίκο Βεζυρτζή, Άκη Μιχαηλίδη και Κώστα Χαϊτογλου, οι οποίοι στήριξαν επιχειρηματικά σε χρόνια δύσκολα την προσπάθεια των ομάδων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και βοήθησαν στην προβολή του αθλήματος, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να βρει πόρους από ιδιώτες για την ολυμπιακή προετοιμασία των ελλήνων αθλητών με το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», στον Επί Τιμή Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Πέτρο Λινάρδο για τα 65 χρόνια μάχιμης αθλητικής δημοσιογραφίας και στους Γιώργο Ζαραβίνα και Δημήτρη Καφφάτο, για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα του χάντμπολ.

Πηγή:http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=372286&Sport=1,2,3,4,6&Country=82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad