Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ηττα για τον Φωστήρα με 4-0 απο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ


Ξεσπώντας το τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ πήρε την ευρεία νίκη με 4-0 απέναντι στον Φωστήρα έχοντας απογοητεύσει νωρίτερα τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ
Οι αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα όμως, δεν έφεραν αλλαγή και στην εικόνα της ομάδας. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν τραγική και δεν έδειχνε ικανή να… καθαρίσει εύκολα το παιχνίδι. Ο Φαγέ δεν είχε καλή παρουσία με αρκετά λάθη στο κέντρο, ενώ και ο Γιώργος Σαρρής υπέπεσε σε αρκετά.
Η πρώτη φάση της Ένωσης ήρθε στο 11’ με τον Πλατέλλα να μην καταφέρνει να απειλήσει τον Γκέκα. Στο 22’ όμως, η ΑΕΚ σκόραρε με το τέρμα να μην καταλογίζεται. Ο Μάνταλος έκανε το κόρνερ και ο Φαγέ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα προς την εστία. Οι αμυντικοί του Φωστήρα έδιωξαν αφού όμως, η στρογγυλή Θεά είχε περάσει τη γραμμή. Κάτι που δεν έπεσε στην αντίληψη της διαιτητικής τριάδας και έτσι το γκολ δεν μέτρησε.
Το καθαρό μυαλό έλειπε από την ΑΕΚ και για να πάρει το προβάδισμα, χρειάστηκε μια εξαιρετική ενέργεια του Πλατέλλα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Τότε, ο βραχύσωμος εξτρέμ της Ένωσης έκανε εξαιρετική ενέργεια και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκέκα ανοίγοντας το σκορ.
Στο υπόλοιπο τέταρτο του πρώτου μέρους, η ομάδα του Ταύρου ίσως δικαιούταν ένα γκολ. Με κύριο πρωταγωνιστή τον Ράμα ο «Φονέας» έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο η εξαιρετική παρουσία του Ανέστη αποδείχθηκε αρκετή στο πρώτο μέρος για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του με τις επεμβάσεις του.  
Καθάρισε με το ζόρι
Η κακή εμφάνιση του πρώτου μέρους συνεχίστηκε και στην επανάληψη για την ΑΕΚ. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει στο 47’ όταν ο Σακελλαρίου έκανε χέρι κόβοντας αντεπίθεση της ΑΕΚ, χωρίς όμως να του δοθεί η δεύτερη κίτρινη κάρτα όπως θα έπρεπε.
Στη συνέχεια η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και όλα έγιναν ευκολότερα στο 59’ όταν ο Μουστόγιαννης δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.
Ξέσπασμα
Κάπου εκεί, ήρθε το ξέσπασμα της Έενωσης όμως. Στο 72’ ο Τζανετόπουλος έκανε εξαιρετική ενέργεια δίνοντας την κάθετη στον Ζόριτς ο οποίος ανατράπηκε από τον Τεγούση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάνταος ο οποίος ευστόχησε για να φτάσει στα έξι γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.
Στο 78΄ο Πλατέλλας έκανε εντυπωσιακή ενέργεια για να περάσει ξανά τους πάντες και με δυνατό σουτ να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Ντούνη στο 83’. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα για να βρει τον Πεταυράκη ο οποίος με παράλληλη σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντούνη ο οποίος έκανε το 4-0.
Ο κορυφαίος
Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ΑΕΚ να ήταν τραγική, ωστόσο ο παίκτης που ανάγκασε τους λιγοστούς οπαδούς να σηκωθούν από τις θέσεις τους, ήταν ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Ο βραχύσωμος μέσος στο πρώτο μέρος με εντυπωσιακή ενέργεια άνοιξε το σκορ, ενώ και στο δεύτερο μέρος με ανάλογο τρόπο πέτυχε ακόμα ένα γκολ για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Τα δύο του τέρματα τον ανακηρύσσουν χωρίς αμφιβολία τον καλύτερο του αγώνα.
ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας, Σαρρής, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Κορδέρο (17’ Ανάκογλου), Φαγέ (65΄Τζανετόπουλος), Πλατέλλας, Μάνταλος, Ζόριτς (75’ Ντούνης), Αραβίδης
ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γκέκας, Κρητικός, Γρομητσάρης, Μήτκας, Μουστόγιαννης, Μπίρης, Κακαράς, Μεντί (80’ Μπελέρης), Τεγούσης, Ράμα (65΄ Τσεμπέσι), Σακελλαρίου (69’ Ματσούκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad