Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Χαιρετισμός της Βουλευτού Β΄ Αθηνών Άννας Καραμανλή στο Διεθνές Συνέδριο για το Ρατσισμό στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.»

Η Άννα Καραμανλή απηύθυνε χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο για το ρατσισμό στο χώρο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η FARE (Partner της UEFA για θέματα ρατσισμού) και η οργάνωση FOUL, σε συνεργασία με τους φορείς του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως την Ε.Π.Ο. και τη Superleague.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
-Είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ τόσο ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου όσο και ως γυναίκα που έχει περάσει όλη της την ζωή με τον αθλητισμό.
Παρατηρώντας το πρόγραμμα του συνεδρίου, διαπίστωσα με χαρά, πως το πρώτο πάνελ έχει θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».
Ξέρετε, όταν πέρασα από τον στίβο στην αθλητική δημοσιογραφία και όταν ήρθε η πρωτόγνωρη στιγμή να παρουσιάσω την «Αθλητική Κυριακή», ένιωσα ένα περίεργο συναίσθημα. Πολλοί μου έλεγαν «τι πάς να κάνεις σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο; Δε βλέπεις το ποδόσφαιρο είναι για άνδρες;»
Ήταν φανερό πως η γυναίκα δεν είχε θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για κάποιους…..
Αυτή είναι η πρώτη μορφή κοινωνικού ρατσισμού που έχει μια γυναίκα, η οποία ασχολείται με το ποδόσφαιρο, να αντιμετωπίσει.

Δυστυχώς όμως, δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Και η εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι απλά μέρος μιας ευρύτερης ρατσιστικής συμπεριφοράς που ανθεί σε γήπεδα όλης της Ευρώπης.
Και σε αυτό έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι. Προπονητές, Ποδοσφαιριστές, Παράγοντες και Δημοσιογράφοι. Βλέπουμε επίσης ρατσιστικές συμπεριφορές μερίδας των οπαδών, που δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ρατσιστική και μισογύνικη συμπεριφορά που κάποιοι έχουν, μέσα στην ίδια την κοινωνία.

-Επίσης, η Βουλευτής της Β’ Αθηνών τόνισε:
Το πρόβλημα βρίσκεται περισσότερο στην έλλειψη Παιδείας. Στο χρόνο δηλαδή που αφιερώνεται μέσα στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα, για να χτυπηθούν στην συνείδηση των παιδιών, αυτά τα φαινόμενα.
Και να γεννηθούν τα πραγματικά χαρίσματα του αθλητισμού που είναι η συνεργασία, ο ευγενής συναγωνισμός, η επιμονή και πολλά πολλά άλλα. Βασικό εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι ο σχολικός αθλητισμός. Η ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού είναι θέμα παιδείας και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε ένα σύγχρονο κράτος.Η ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού είναι το πλαίσιο για την κοινωνική αποστολή του σχολείου.
Και για να θυμηθούμε την περίφημη φράση του Γάλλου Φιλοσόφου Αλμπέρ Καμύ, «Όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση καθήκοντος τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο.»

https://www.facebook.com/AnnaKaramanlipage?fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad