Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ιστορία έγραψε η Πρεβολαράκη στον τελικό των Golden Grand Prix

Iστορία από… χρυσάφι, έγραψε η Μαρία Πρεβολαράκη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ, στην τέταρτη παρουσία της σε τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης μέσα στη χρονιά, κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου της. Η Πρεβολαράκη, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κατέκτησε την κορυφή του τελικού των Golden Grand Prix, κάτι που στο παρελθόν δεν έχει καταφέρει κανείς Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια. Εκτός του ψυχολογικού όφελους που συνιστά η «πρωτιά» στο Μπακού, η δύο φορές δευτεραθλήτρια Ευρώπης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας των 53 κιλών, ενώ παράλληλα θα έχει και οικονομικό όφελος, αφού η πρώτη θέση μεταφράζεται σε χρηματικό έπαθλο 10.000 δολαρίων, συν 2.000 δολάρια που θα δοθούν στον προπονητή της, τον Ολυμπιονίκη Κώστα Αρκουδέα.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμοιαζε ασυγκράτητη στους πρώτους δύο αγώνες. Νίκησε με πτώση (και ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 5-2) την Πατιμάτ Μπαγκομέντοβα από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε επίσης με πτώση (ήταν μπροστά στο σκορ με 9-2) της Ζουλντίζ Εσίμοβα Τουρτμπάγιεβα από το Καζακστάν. Στον τελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει την αθλήτρια, κόντρα στην οποία είχε ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (σ.σ. την είχε νικήσει με πτώση). Η Λευκορωσίδα Σούσκο Ναντέσντα αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά… εύκολη λεία για την Πρεβολαράκη, η οποία προηγήθηκε 1-0 στην πρώτη περίοδο και με συνολικό σκορ 7-2 πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο μέσα στο 2014 και το πρώτο μετά από 13 μήνες (ήταν πρώτη στους Μεσογειακούς της Τουρκίας).
Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Πρεβολαράκη ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών (Φινλανδία), 2η στο Dan Kolov-Nikola Petrov (Βουλγαρία), αλλά και δεύτερη στο Ivan Yarygin Grand Prix (Ρωσία). Επιτυχίες ανεπανάληπτες, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αθλήτρια βρέθηκε λίγο πριν το χειρουργικό τραπέζι, λόγω σοβαρών ενοχλήσεων στον αυχένα που αντιμετωπίστηκαν με ειδική αγωγή και φυσικοθεραπείες υπό την καθοδήγηση της υγειονομικής επιτροπής της ΕΟΦ Πάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad