Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πρώτη η Ταυριώτισα Μαρία Περβολαράκη στην κατηγορία γυναικών (60Kgr) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης άμμου που διεξήχθει στην Παραλία Κατερίνης.Μετάλλια και απο άλλους Ελληνες αθλητές.

Η παρουσία-έκπληξη της πρωταθλήτριας στην πάλη σάλας Μαρίας Πρεβολαράκη χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη θέση στα 60 κιλά, με την αθλήτρια του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου να δηλώνει ότι την κέρδισε η άμμο, έστω κι αν δήλωσε συμμετοχή την τελευταία στιγμή: «Ήταν μια μεγάλη διοργάνωση και ήθελα και εγώ να τη στηρίξω. Επρόκειτο για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη χώρα μας. Είμαι ικανοποιημένη, αφού ήταν η πρώτη μου φορά στην άμμο, αλλά όχι και η τελευταία! Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και λέω να το καθιερώσω».
Δεύτερη ήταν η Μίρουγιερτ Ντουνμπάγιεβα από το Καζακστάν και τρίτη η Ρίκε Γιουλ Μπούγκε από τη Νορβηγία.
Επιβλητική ήταν η παρουσία των Ελλήνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο, μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών.
Στους αγώνες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην Παραλία Κατερίνης και ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη, η ελληνική ομάδα κατέκτησε δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες, όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων.
Στην Κατερίνη βρέθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Κουκοδήμος, που πρότεινε στη διεθνή ομοσπονδία τη μόνιμη διεξαγωγή του πρωταθλήματος στη χώρα μας.
«Ασημένιος» ήταν ο 29χρονος Απόστολος Τασκούδης, που ηττήθηκε στον τελικό των 70 κιλών από το Ρουμάνο Τόμι ΚλάουσνΧινονεάνου και δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Άμμο. Τρίτος στην κατηγορία αναδείχθηκε ο ΡώσοςΒασίλι Στρουκόφ. «Ήταν πολύ καλός ο Ρουμάνος, γεμάτος νεύρο, αλλά όταν πήγα να κάνω την πρώτη κίνησή μου στον αγώνα με έκοψε ο διαιτητής, καθώς δεν άφησε να εξελιχθεί η φάση. Αυτό με επηρέασε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά και μετά έπρεπε να είμαι πολύ πιο προσεκτικός», εξήγησε ο παλαιστής του συλλόγου του Αγίου Γεωργίου Σερρών.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αθηνά Γιαννουσά, στα 70 κιλά, σε μια κατηγορία όπου και τα τρία μετάλλια κατέληξαν σε Ελληνίδες. Δεύτερη ήταν η Ειρήνη Γαβρανίδου και τρίτη η Βιργινία Τσακνάκη.
uii
Στη κατηγορία των +70 κιλών των Γυναικών το χρυσό πήγε στην Εσθονή Μάε Επ, το ασημένιο στη Νορβηγή Σόλχειμ Μουν Ίσελιν και το χάλκινο στην Κατερίνα Πιτσιάβα.
Στους Άνδρες, το χρυσό στα 80 κιλά πήρε ο Ρώσος Λεονίντ Σπιριδόνοφ, το αργυρό ο ΟύγγροςΝάγκι Μχάλι και το χάλκινο ο Σουηδός Καρλ Όσκαρ Φρέντρικσον.
Στο βάθρο των 90 κιλών ανέβηκαν δύο Έλληνες, ο «αργυρός» Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο «χάλκινος» Ηλίας Μπούκης, αλλά το χρυσό πήγε στο Ρώσο Γιούρι Σταρόστιν.
Ασημένιο μετάλλιο πήρε η ελληνική ομάδα και στα +90 κιλά, με το Θεόφιλο Αμπατζή, ο οποίος ηττήθηκε στον τελικό από το Ρουμάνο Βασίλε Βλαντ Κάρας. Τρίτος ήρθε ο Αμερικανός Άικ Άντονι Όκολι.
terde
Στις ομαδικές βαθμολογίες, η Ελλάδα πρώτευσε στους Άνδρες με δεύτερη τη Ρωσία και τρίτη τη Ρουμανία, ενώ στις Γυναίκες πίσω από την ελληνική ομάδα τερμάτισαν η νορβηγική και η εσθονική.
«Πρόκειται για μεγάλο γεγονός, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για τη χώρα συνολικά. Έρχονται αθλητές, παράγοντες και συνοδοί από ολόκληρο τον κόσμο και βλέπουν τις ομορφιές της περιοχής. Έτσι, μετά διαφημίζουν στους δικούς τους τη χώρα, την Πιερία και την ελληνική φιλοξενία. Για αυτό κι εμείς προτείναμε στη Διεθνή Ομοσπονδία Πάλης τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην Άμμο στη χώρα μας σε μόνιμη βάση. Όχι απαραίτητα εδώ, στην Κατερίνη, αλλά εναλλάξ σε διαφορετικές πόλεις», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Κουκοδήμος.

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad