Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Eπέστρεψε ξανά στην Ά Κορασίδων η Ελευθερία Μοσχάτου έπειτα απο την νίκη της με 49-42 επι του ΑΕΣ Ελληνικού στον μικρό τελικό της διοργάνωσης της ΕΣΚΑΝΑ.

 Ένα χρόνο μετά την κάθοδό τους οι κορασίδες φρόντισαν να επιστρέψουν στην α κατηγορία, έστω και με ένα παραλίγο στραβοπάτημα το Σάββατο.  Η ομάδα μας είχε άλλωστε μια καλή χρονιά. βεβαίως η ομάδα κάλλιστα μπορούσε να είναι στον τελικόκαι στα πλέϊ οφ αλλά δεν τα κατάφερε πέφτοντας πάνω στη Δάφνη, ταυτόχρονα αρκετά ταλαιπωρημένη και με απουσίες,  έτσι που μειώθηκαν οι πιθανότητές της.  Όμως η ατυχία συνεχίστηκε αφού η β' αρχηγός της ομάδας Κορλού, παρ ότι επέστεψε από τον τραυματισμό  που την είχε κρατήσει εκτός πάνω από ενάμισι μήνα( τελευταίο ματς με 26 πόντους ! στο  νικηφόρο ντέρμπι με τον Ιωνικό). Γύρισε  στον ημιτελικό με τη Δάφνη όπου μάλιστα έκανε εξαιρετική εμφάνιση ( η αποβολή της με 5 φάουλ λειτούργησε αρνητικά στην 4η περίοδο ).  Όμως έπαθε υποτροπή και βρέθηκε πάλι με πατερίτσες. Αλλά ευτυχώς για το Μαράκι, οι ομάδα έκανε το καθήκον της, και έτσι γρήγορα σιδερένια μαζί με την άλλη τραυματία Μελίνα Καραπατάκη και με τις υπόλοιπες θα είναι του χρόνου στην α' κατηγορία.

Στο μεταξύ ο αντίπαλός μας παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετικός αγωνιστικά, από τον ημιτελικό με την Προοδευτική και με μια παίκτρια ακόμη ενισχυμένος (Καραγιάννη Β .με 12 πόντους), ενώ επίσης καλή εμφάνιση είχαν οι Καραγιάννη Κ . ,  Χάλκου  Χ.  & Χριστοφή.

Τα κορίτσια μας βρήκαν δυσκολίες στο α μέρος, μαζί με κάποια χαμένα επιπόλαια σουτ, έδωσαν την δυνατότητα στην Α.Ε.Σ. Ελληνικού να μας κυνηγά στο σκορ.  Όμως  στο β μέρος η πίεση και  πιο σύνθετες άμυνες  ζώνης που εναλλάσσονταν με μαν του μαν, αποσυντόνισαν  τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να υφίσταται σταθερά μια διαφορά από 5 έως 10 πόντους και η μη αύξηση του σκορ οφειλόταν κυρίως σε δικά μας  επιπόλαια σουτ.  Και στον ημιτελικό το Σάββατο προηγούμασταν στην 3η περίοδο, αλλά σήμερα τα κορίτσια ήταν αποφασισμένα να μην ξανασυμβεί η ανατροπή. Τελικά η νίκη ήρθε, και ας αναφερθούμε στις παίκτριές μας και πρώτα στην παρουσία δύο παικτριών που στον ημιτελικό με τη Δάφνη είχαν παίξει ουσιαστικά ασθενείς και με εμφανή την αδυναμία να ολοκληρώνουν προσπάθειες. Μιλάμε για τις Ορφανού και Ροδιτάκη. Η αρχηγός και πρώτη μας σκόρερ  Ορφανού, πήρε προσπάθειες δίνοντας 19 πόντους ή μοίρασε έτοιμα καλάθια στις υπόλοιπες.  Η Δανάη Ροδιτάκη στο τελευταίο της επίσημο ματς σαν κορασίδα, ήταν περισσότερο από  εξαιρετική. Σκόραρε και πήρε ριμπάουντ  στα δύο «ζωγραφιστά».  
Σούπερ επίσης η Ζέτα Καραπατάκη.  Η 12χρονη πλέϊ μέϊκερ σκόραρε, έκλεψε, πάσαρε, οργάνωσε βασικά αυτή με μαεστρία το παιχνίδι από τη στιγμή που η Ορφανού πήρε πιο εκτελεστικά καθήκοντα.  Η πίεση που άσκησε το Ελληνικό πάνω της, πιθανόν φανταζόμαστε ποντάροντας στην ηλικία της,  ήταν γι αυτήν ως συνήθως... απολύτως καμιά ενόχληση!  Σούπερ επίσης εμφάνιση από την Ρεπούση που στην άμυνα έκανε τη δουλειά και της απούσας Κορλού, αλλά και σκόραρε σε κρίσιμα σημεία.  Τα δύο σέντερ,Καράτζαλη και Μαλλιαρού, έδωσαν μάχες με πάθος και αποφασιστικότητα απέναντι  στις πιο ψηλές, από αυτές,  σέντερ του αντιπάλου και έχουν μεγάλο μερίδιο στη νίκη.  Οι μικρές Καραπάτα και Ρούτση είχαν μικρή συμμετοχή αλλά έκαναν  ότι έπρεπε, όταν μπήκαν στο παρκέ. Δεν ξεχνάμε τα υπόλοιπα κορίτσια,  που δεν έπαιξαν αλλά όλες προσέφεραν στην φετινή πορεία γιατί είναι όλες μαζί «ομάδα». Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει κλπ γιατί ο στόχος είναι κοινός και όλες οι παίκτριές μας, να μάθουν και να παίξουν μπάσκετ.   Από αυτή την ομάδα αποχωρεί μόνο η Δανάη Ροδιτάκη που περνά ηλικιακά στις νεανίδες.  Δηλαδή  στη νέα σεζόν  στην α' κατηγορία θα χρειαστούν όλες να δώσουν το κάτι παραπάνω, καθώς οι απαιτήσεις λόγω των πανίσχυρων αντιπάλων είναι πολύ πιο μεγάλες. Από το σύνηθες φετινό που ήμασταν το φαβορί στα πιό πόλλά ματς τώρα θα είμαστε το αουτσάϊντερ. 'Αρα η προπόνηση θα συνεχιστεί.  Και μια και μιλάμε για προπόνηση...  η ώρα των προπονητών.

Οι δύο κόουτς και αρχηγοί της γυναικείας ομάδας,  Κωνσταντίνου και Κακλέα  το "τρομερό" δίδυμο,  κτυπά πλέον και από τον πάγκο καθώς  ανέβασε την ομάδα στην  Α’ κατηγορία.  Ανέλαβαν το τμήμα μετά τις πρώτες αγωνιστικές από τον πρώτο προπονητή,  κ. Τσαραπατσάνη,  όταν αυτός ανέλαβε και την ανδρική μας ομάδα . Ο κόουτς  ήταν στο γήπεδο,  όπως και αρκετές μας παίκτριες από την γυναικεία.   Άλλωστε οι δύο κόουτς , Γεωργία και Νατάσα, οι συμπαίκτριές τους και η  παίκτριά τους στις κορασίδες -συμπαίκτρια στην πρώτη ομάδα Ορφανού,  μοχθούν κάθε μέρα στο παρκέ .  Τους ευχόμαστε να είναι πρώτα γερές και μετά τις ήδη φετινές τους επιτυχίες, όπως το κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ, μακάρι στο  τέλος να έχουμε κάτι πιο… εντυπωσιακό  και να τρελαθούμε !

Μικρός Τελικός  Β’ΕΣΚΑΝΑ κορασίδων<>Τετ 26.03.2014<>γηπ. νέο κλ. Αγίου Δημητρίου<> ώρα 22.οο <>( Διαιτ. :  Μανουσόπουλος / Μητρόπουλος )                    
Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ    4942  Α.Ε.  ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (   10-09 , 20 -19 ,  36-28 ,  49-42   )
Α.Ο.Ε.Μ.  (  Κωνσταντίνου Γεωργία / Κακλέα  Νατάσα  ) :  Καραπάτα Χριστiάνα  ,  Καράτζαλη Μαρία-Ιωάννα  2  Ορφανού Σταυριάνα © 19 ,  Ροδιτάκη Δανάη  8  ,  Καραπατάκη Ζέτα 9 ( 1 τριπ.) ,   Ρούτση  Έμιλι  ,  Ρεπούση Μαίρη  6 ,  Μαλλιαρού Νικολέττα  5 ,  (  δεν έπαιξαν οι  :  Μαλλιαρού Περσεφόνη  , Πρίντεζη Εύη , Προέδρου Λουίζα ,  )  .. 
Α.Ε.Σ./Ε. ( Σκούρτη / Αργυροπούλου ) :  Καραγιάννη Κ.  13 ,  Μεγαδούκα  Α.  4 ,  Λυριτζή  Α. ,  Καραγιάννη Β. 12 ,  Βαμβακίδου Γ.-Λ.  Χάλκου  Χ. ©  6 ,  Χριστοφή Μ.-Ζ.  5 ,  (  δεν έπαιξαν  οι  :   Παττακού Μ. ,  Ζαχαριουδάκη Α. ,  Μπαμπαρη Δ. ,  Βάβουλα  Δ.  , Βάβουλα Θ. )  .. 

Με τη λήξη των φετινών υποχρεώσεων το  μπλογκ  θα κάνει αναρτήσεις  για όλα τα τμήματα, άρα και για τις κορασίδες.  Θα υπάρχει πλήρης αναφορά , σκοραρίσματα κλπ, για όλες τις παίκτριές μας και τους προπονητές και την πορεία της ομάδας.

http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2014/03/blog-post_26.html

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad