Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δημιουργία πολυχόρου για μπιλιάρδο(απο τα καλύτερα της Ευρώπης) με παγκόσμιες προδιαγραφές στο Μοσχάτο.

 Το ελληνικό μπιλιάρδο επιστρέφει δυναμικά στα ελληνικά αθλητικά δρώμενα, μετά από αποχή πολλών ετών.

Και το come back έγινε με τη δημιουργία των καλύτερων εγκαταστάσεων μπιλιάρδου στην Ευρώπη. Σε ένα εκπληκτικό χώρο με παγκόσμιες προδιαγραφές, όλοι οι αθλητές του αθλήματος στη χώρα μας, έχουν πλέον το δικό τους σπίτι. Το γήπεδο είναι χωρητικότητας 200 θέσεων, έχοντας 4 τραπέζια, στα οποία θα φιλοξενηθούν τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου γαλλικού μπιλιάρδου. Τα μέλη της IBT Hellas έχουν τοποθετήσει τρεις κάμερες, με τις οποίες όλα τα events θα καλύπτονται απ’ ευθείας μέσω του επίσημου site (www.ibthellas.gr). Επίσης, αυτός ο πολυχώρος διαθέτει τραπέζι μπιλιάρδου προθέρμανσης και προπόνησης σε ξεχωριστή αίθουσα. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνονται τα μαθήματα του αθλήματος, με έμφαση στις νεαρές ηλικίες από τους πρωταθλητές του είδους. Οι νέες εγκαταστάσεις στο Μοσχάτο (Κοραή 51) έχουν αποσπάσει ήδη, σπουδαίες κριτικές από αθλητές και παράγοντες του αθλήματος σε όλο τον κόσμο.

Ο Τσάβι του μπιλιάρδου στην Ελλάδα

Μία ιδιαίτερη παρουσία θα κοσμήσει το 1ο International IBT Hellas Tournament (17-19 Μαΐου 2013). Γεννημένος στις 3 Μαρτίου του 1974 στην Santa Coloma de Gramenet, ο Καταλανός Ντάνι Σάντσεζ (Daniels Sánchez Gálvez Dani) έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής σε μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές του παγκόσμιου μπιλιάρδου. Σάρωσε όλα τα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στις τρίσποντες στην κατηγορία των εφήβων και όταν ήρθε η ώρα για την κατηγορία των ανδρών έδειξε ότι και εκεί θα είναι ο πρωταγωνιστής. Στην Ισπανία είναι ο απόλυτος κυρίαρχος με 31 κατακτήσεις του Εθνικού τίτλου. Οι νίκες του στα world cups ήταν ο προάγγελος για τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Το 1996 έφθασε κοντά, όμως ηττήθηκε στον τελικό από τον Christian Rudolph.
Το 1998 έδωσε το παρόν ξανά στον τελικό αυτή την φορά με αντίπαλο τον Torbjorn Blomdahl τον οποίο και κέρδισε κατακτώντας έτσι τον πολυπόθητο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, κάτι που επανέλαβε το 2005 (με αντίπαλο τον Ολλανδό Jean Paul de Bruin). Το 1997 και το 2000 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης ενώ το 2001 και το 2005 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα world gamesκερδίζοντας και στις δύο χρονιές στον τελικό τον Ολλανδό Dick Jaspers.

Ελένη Αθανασίου – γενική διευθύντρια IBT Hellas:

"Το 1ο International IBT Hellas Tournament αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα event στην Ευρώπη, καθώς θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι του αθλήματος. Ένας από αυτούς θα είναι ο Ισπανός Ντάνι Σάντσεζ. Η ΙBT Hellas αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη που ένας τέτοιου μεγέθους αθλητής θα τιμήσει με την παρουσία του την πρώτη αγωνιστική εκδήλωση που θα διοργανώσει στον νεοσυσταθέντα αγωνιστικό χώρο της στο Μοσχάτο. Δεν πρέπει βεβαίως να ξεχνάμε και τους Έλληνες πρωταθλητές, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Οι Φίλιππος Κασιδόκωστας, Νίκος Πολυχρονόπουλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην ελίτ του παγκόσμιου μπιλιάρδου. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους Έλληνες φιλάθλους σε αυτό το νέο ξεκίνημα του ελληνικού μπιλιάρδου. Οι αγώνες θα αποτελέσουν ένα από τα test event ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16-22 Σεπτεμβρίου στο Σοφικό Κορινθίας".

Οι Έλληνες πρεσβευτές, ο Καταλανός και οι Τούρκοι

Στο 1ο International IBT Hellas Tournament θα πάρουν μέρος οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές. Η «μάχη» των παγκόσμιων πρωταθλητών Ντάνι Σάντσεζ και Φίλιππου Κασιδόκωστα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και οι δύο αθλητές είναι από τα φαβορί για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος ο οποίος έχει κατακτήσει τη 2 θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παραμένει αθλητής υψηλού επιπέδου και θα διεκδικήσει και αυτός τον τίτλο. Οι Τούρκοι Birol Uymaz και Murat Tuzoul με διεθνείς διακρίσεις θα προσπαθήσουν να μπουν «σφήνα» στους Έλληνες και στον Καταλανό. Επίσης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Ο παγκόσμιος Κασιδόκωστας...

Ο Φίλιππος Κασιδόκωστας θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες μπιλιάρδου στον κόσμο και αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην Αίγυπτο, ενώ πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας στο ομαδικό με συμπαίκτη τον Νίκο Πολυχρονόπουλο. Είναι 30 ετών, άγαμος και διακρίνεται για τον ήπιο χαρακτήρα του και την ευγένειά του. Χαίρει τον σεβασμό όλων όσοι ασχολούνται με το μπιλιάρδο, ενώ βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια μέσα στους 10 καλύτερους παίκτες του κόσμου. Ασχολείται επαγγελματικά με το μπιλιάρδο, είναι ο μοναδικός αθλητής στη χώρα μας, που έχει μοναδική απασχόληση το μπιλιάρδο και βρίσκεται συνεχώς με μία βαλίτσα στο χέρι, καθώς κάθε μήνα συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια τουρνουά. Εκτός από αθλητής ακριβείας όπως χαρακτηρίζεται, είναι και από τους μοναδικούς αθλητές τρίσποντου γαλλικού μπιλιάρδου που προσφέρει θέαμα. Είναι αρκετές φορές που έχει ρισκάρει με τις επιλογές του, γεγονός που ξεσηκώνει το κοινό. Μαζί με τον Νίκο Πολυχρονόπουλο αποτελούν το δίδυμο της εθνικής ομάδας. Στο εξωτερικό θεωρείται σταρ του μπιλιάρδου και είναι διάσημος στο κλαμπ του αθλήματος παγκοσμίως. Έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

Φίλιππος Κασιδόκωστας: "Μαζί με τον Νίκο Πολυχρονόπουλο, συνθέτουμε ένα πολύ ισχυρό δίδυμο. Έχουμε και την εμπειρία και τις εικόνες σε μεγάλους αγώνες και μεγάλα τουρνουά και αυτό μας βοηθάει για να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις. H νέα προσπάθεια που γίνεται με την IBT Hellas είναι πολύ σοβαρή και όλοι οι αθλητές, πρέπει να δικαιώσουμε τις προσδοκίες όλων όσοι εργάζονται γι’ αυτό το νέο εγχείρημα. Είμαι σίγουρος ότι κάτι πολύ καλό γεννιέται στο ελληνικό μπιλιάρδο και όλοι πρέπει να το στηρίξουμε. Πρέπει να βγάλουμε το άθλημα στον κόσμο και τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό το πανέμορφο σπορ".

Ο Πολυχρονόπουλος των επιτυχιών...

Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος ασχολείται με το μπιλιάρδο από το 1990 και έχει αναδειχθεί πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας, 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002 και 2ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ομαδικό) του 2008 και 2ος στον κόσμο το 2006. Επίσης έχει φτάσει τρεις φορές στο τελικό του World Cup.

Νίκος Πολυχρονόπουλος: "H νέα προσπάθεια της IBT Hellas και η ομάδα της έχει αγκαλιάσει τους κορυφαίους αθλητές της Ελλάδας. Το μπιλιάρδο έχει άλλη υπόσταση πλέον στη χώρα μας και όλοι μας πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Στήνεται κάτι νέο και όλοι οι αθλητές έχουν πλέον τη δική τους αγωνιστική έδρα. Σε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό χώρο στο Μόσχατο, όλοι μας έχουν τη δυνατότητα να αγωνιζόμαστε χωρίς παρεμβάσεις και να σκεφτόμαστε μόνο το αθλητικό μπιλιάρδο. Όλοι οι αγώνες αποτελούν την καλύτερη προετοιμασία για όλους τους Έλληνες αθλητές, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη χώρα μας στην Πελοπόννησο (Σοφικό Κορινθίας). Θέλω να ευχαριστήσω και τον Θάνο Αθανασίου, ιδρυτή - διευθυντή της IBT Hellas, που στηρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες μας".

 http://www.sportday.gr/%CE%9D%CE%95%CE%91/6700/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%95%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad