Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΕΠΣΠΕΙΡΑΙΑ-ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ -Συγκέντρωση με τα σωματεία κατά τις βίας



Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ εύχεται καλό μήνα! με χαμόγελο και υγεία στο πειραϊκό ποδόσφαιρο. Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28.2.2013 η προγραμματισμένη  συγκέντρωση – συνάντηση της Διοίκησης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με τα σωματεία μέλη της με θέμα: «Αντιμετώπιση φαινομένων που γεννούν βία στις διοργανώσεις μας και η συμβολή όλων μας για την εξάλειψη τους».
Στη ουσιαστική 2ωρη και πλέον συζήτηση πήραν μέρος εκπροσωποι και συμμετέχοντες των κάτωθι 42 σωματείων:
ΘΗΣΕΑΣ, ΑΕ ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗ, ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ, ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΑΤΣ., ΑΕ ΑΙΓΙΝΑΣ, ΔΙΑΣ ΚΟΡΥΔ., ΑΕ ΧΑΤΖΗΚ/ΚΕΙΟΥ, ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ, ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΡΥΔ., ΑΜΦΙΑΛΗ, ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ, ΣΠΙΘΑ, ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ, ΑΟ ΖΕΑΣ, ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ, ΑΙΑΣ ΣΑΛ., ΑΕ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ. ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΠΑΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ, ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΜ., ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ, ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ, ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛ., ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔ., ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΑΝΦΑΛΗΡΙΚΟΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΑΡΜΕΝΙΚΗ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ., ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ.
Από τη Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ παρόντες ήταν οι κ.κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ Πρόεδρος, ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ Α΄ Αντιπρόεδρος, ΛΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Β΄ Αντιπρόεδρος, ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ Γεν.Γραμματέας, ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ταμίας, ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ, αναπληρωτής Ταμίας και Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλήματος, ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ Πρόεδρος Επιτροπής Παρατηρητών και Επιτροπής Πρόληψης Βίας και Ασφάλειας Γηπέδων, ΧΡ.ΜΠΟΥΛΕΣ μέλος Δ.Σ. και ΝΙΚ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ μέλος Δ.Σ.
Τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ.κ. Γ.ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ και ΚΩΝ.ΚΩΣΤΑΚΗΣ, τα μέλη της Επιτροπής Πρόληψης Βίας και Ασφάλειας Γηπέδων,  οι κ.κ. ΔΗΜ.ΤΣΙΩΝΑΣ και Χ.ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ, τα μέλη της Επιτροπής Παρατηρητών κ.κ. Π.ΑΛΟΓΑΚΟΣ, Π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ. Β.ΠΡΟΒΑΣ, Γ.ΚΟΥΝΙΑΣ, οι εθελοντές συνεργάτες κ.κ. Α.ΤΣΙΚΝΑΚΟΣ και ΔΗΜ.ΝΑΤΣΟΥΛΗΣ, ως και το σύνολο σχεδόν των Παρατηρητών  της Ε.Π.Σ.Π.
Παρόντες ο Γεν. Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος Ι. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ και συνεργάτης του κ.Γ.ΠΑΓΑΝΗΣ, ως και  ο Πανεπιστημιακός κ. ΑΛΕΞ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Διδάκτωρ Αθλητικής Κοινωνιολογίας και συνεργάτης του Πάντειου Πανεπιστήμιου.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ, ο οποίος καλωσόρισε  τα σωματεία και τους καλεσμένους και σημείωσε  το γεγονός ότι σημερινή η συζήτηση – συνάντηση πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που μπροστά μας έχουμε σημαντικό 40ημερο αγωνιστικό  διάστημα, στο οποίο καλείται η Ένωση να εργαστεί για να παρουσιάσουμε όλοι μας το καλύτερο δυνατό βαθμό κύρους και αξιοπιστίας στις διοργανώσεις μας.
Για τέτοιο ποδόσφαιρο προσπαθούμε, τέτοιο ποδόσφαιρο  θέλουμε.
Ποδόσφαιρο που να κατανοεί και εφαρμόζει τους κανονισμούς, να μειώνει και να αποβάλλει τη βία και να εργάζεται σταθερά για να συνδέεται, όλο και περισσότερο, το κάθε σωματείο μας  σωματεία με την πρόοδο της κοινωνίας του.
Ο Πειραιάς δεν παράγει βία. Ο Πειραιάς παράγει όραμα, κύρος και θέληση για να ανεβάσουμε την συνολική ποιότητα του πειραϊκού ποδοσφαίρου.
Οφείλουμε με αθλητικό πνεύμα να ερμηνεύσουμε ότι περιστατικά προέκυψαν και με το ίδιο αθλητικό περιεχόμενο  να εργαστούμε όπως απαιτείται, με συνεννόηση και αυτοκυριαρχία για να αποτρέπουμε και να σβήνουμε περιστατικά, που ορισμένες φορές, αντικειμενικά γεννά το ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ειδικά σε ανταγωνιστικές χρονικές περιόδους, όπως αυτή που έχουμε μπροστά μας .
Αυτή τη ποδοσφαιρική προσπάθεια χρειαζόμαστε, αυτό το ρόλο έχει η σημερινή συζήτηση – συγκέντρωση μας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ Πρόεδρος Επιτροπής Παρατηρητών και Επιτροπής Πρόληψης Βίας και Ασφάλειας Γηπέδων, ο οποίος καλωσόρισε τα σωματεία και τους παραβρισκόμενους.
Σημείωσε τη δουλειά που κάνει η Επιτροπή σε καθημερινή βάση μαζί με τα σωματεία, για την πρόληψη, αποτροπή οποιουδήποτε φαινομένου βίας και την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων.
Ευχαρίστησε τον Γεν. Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά Ταξίαρχο Ι. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ και τους συνεργατες του για την άψογη συνεργασία για την  αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού, ως και τους συνεργατες του στην Επιτροπή για την καθημερινή δουλειά τους.
Ο κ.ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ τόνισε ότι «δεν έχουμε πολλά κρούσματα, ζητώ όμως να είμαστε έτοιμοι όλοι μας και συνυπεύθυνα και αυστηρά για να προστατεύουμε το ποδόσφαιρο που συμμετέχουμε και αγαπάμε.
Ζητώ από όλους σας  ενημέρωση και συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε μαζί να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να κερδίσουμε την καλή εικόνα που μας αντιστοιχεί και αξίζει στο πειραϊκό ποδόσφαιρο αποβάλλοντας επιλογές και «συνοδείες», ως και παρουσίες μεταφερόμενων προσώπων που δεν έχουν καμία σχέση με το πειραϊκό ποδόσφαιρο και τα σωματεία μας».
Ο Γεν. Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος Ι. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ στην τοποθέτηση του σημείωσε ότι με χαρά ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση της Διοίκησης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ για να ακούσει και να μορφώσει καλύτερη γνώμη για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας που έχουν εμφανιστεί και εμφανίζονται στο πειραϊκό ποδόσφαιρο.
Ο κ. Ι.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ σημείωσε ότι «θα είμαι μαζί σας για άμεση συνεργασία, πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων.
Διαπιστώνουμε ότι έχουν μπει στο ποδόσφαιρο άτομα  που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο αλλά θέλουν να του κάνουν κακό.
Υπηρετούμε την κοινωνία, δεν επιβάλλουμε, πηγαίνουμε με συνεργασία να αποβάλλουμε τις εντάσεις.
Διαπιστώνω ότι όπου παραβρεθήκαμε σχεδόν εξαλείφθηκε η ένταση.
Είναι άριστη η συνεργασία που έχουμε με την Ε.Π.Σ.Π., η οποία ξεκίνησε προ 2μηνου, όταν αντιπροσωπεία της με επισκέφθηκε  για να δούμε μαζί τι μπορούμε να κάνουμε.
Είμαι στη διάθεση σας για κάθε τι καλύτερο».
Ο κ. ΑΛΕΞ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Διδάκτωρ Αθλητικής Κοινωνιολογίας προσέγγισε το θέμα της συζήτησης ως φαινόμενο που γεννιέται από θυμό και από αιτίες που κυκλοφορούν καθημερινά δίπλα μας και ανέλυσε όλη αυτή την παρακολούθηση και καταγραφή.
Είπε χαρακτηριστικά «ο νέος θέλει να φωνάξει και αυτό το εκμεταλλεύονται».
Παρέθεσε δυο πρακτικές αντιμετώπισης της βίας, την γερμανική και την βρετανική, πρότεινε δουλειά, αλληλεγγύη, με δουλειά στις πηγές των νέων και ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές πρακτικές αντιμετώπισης κατά της βίας έχουν συνδυάσει με επιτυχία τη «φόρμα»: σύλληψη και παράλληλα νομική προστασία  με στόχο κι μέσω αυτού του τρόπου να μειωθούν τα φαινόμενα βίας.
Δυστυχώς σημείωσε ο κ. Καθηγητής στην πατρίδα μας δεν έχουμε επενδύσει ούτε στην έρευνα, ούτε στην πρόληψη.
Στη συνέχεια εκπροσωποι και συμμετέχοντες από τα σωματεία τοποθετήθηκαν για το πώς μπορεί καλύτερα ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς να αντιμετωπίσει και να μειώσει τα προβλήματα που γεννούν εντάσεις, που ξεφεύγουμε και που χωρίς να το καταλάβουμε, ουσιαστικά ακυρώνουμε την προσπάθεια και την μεγάλη δουλειά που κάνουμε όλοι μας στα σωματεία μας και στις διοργανώσεις μας. 

Το λόγο πήραν οι κ.κ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΡΥΔ., ΠΤΕΡΝΕΑΣ- ΑΕ ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΚΟΥΝΙΑΣ- ΑΜΦΙΑΛΗ, ΔΟΣΗΣ -Παρατηρητής, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΚΥΠΡΑΙΟΣ - ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗ, ΜΑΡΘΑΣ- ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΑΝΟΥΣΤΗΣ – ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ, ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ., ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΜ., ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ – ΑΕ ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ – ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΣΠΙΘΑ.
Οι παρεμβάσεις, αναφορές και προτάσεις όλων των ανωτέρω συμπυκνώνονται στα κάτωθι:
Να διοργανωθούν συζητήσεις ανά περιοχές.
Να γίνουν διαλέξεις στα σχολεία.
Να μην υπάρχει ελαστικότητα στο δεύτερο παράπτωμα.
Να μονιμοποιηθεί έστω και ένας αστυνομικός στα δύσκολα παιχνίδια.
Να χαλιναγωγήσουμε τους πάγκους.
Να προσπαθούμε να διαπλάσουμε τα παιδιά και τους παράγοντες, γιατί όση αστυνομία και αν βάλουμε αν δεν δουλεύουμε γι΄ αυτό, δεν κάνουμε τίποτα.
Συμφωνούμε ότι πρέπει να συντονίσουμε την προσπάθεια για κοινωνική, πολιτιστική αλληλεγγύη.
Ευθυνόμαστε όλοι και χάνουμε όλοι σαν ποδοσφαιρικός Πειραιάς  όταν δεν σβήνουμε τη φωτιά και δεν παρεμβαίνουμε άμεσα για να ρίξουμε τους τόνους.
Πρέπει  να απομονώσουμε από τα σωματεία μας τους ταραξίες.
Αναγνωρίζουμε ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια από την Ε.Π.Σ.Π. και εμείς πρέπει να ανεβάζουμε το δικό μας ρόλο για να μειώσουμε τα φαινόμενα βίας και όχι να στοχεύουμε στην περισσότερη αστυνομία.
Χρειάζεται αξιολόγηση στη διαιτησία και σεβασμό των παραγόντων για να βγαίνει στρωτά το παιχνίδι.
Σεβασμός στους παράγοντες και σε όλους τους συμμετέχοντες για να κερδίζει το κάθε σωματείο  και το πειραϊκό ποδόσφαιρο μας.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Πρόεδρος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τα σωματεία, τους ομιλητές και όλους όσους κατέθεσαν τις απόψεις τους για να μπορέσει καλύτερα, πιο μεθοδικά και περισσότερο αποτελεσματικά η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ να διαχειριστεί, ειδικά αυτή τη δύσκολη προσεχή αγωνιστική περίοδο, συνεισφέροντας έτσι πρακτικά στον υγιή ανταγωνισμό και στην αξιοπιστία των διοργανώσεων μας.
«Είμαι βέβαιος, σημείωσε ο κ. Πρόεδρος, ότι ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς μαζί με το όραμα, την φιλοσοφία του και τον υγιή κοινωνικό ποδοσφαιρικό αθλητισμό  έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να στερεώνει όλο και πιο γερά το fair play και το «ευ αγωνίζεσθε» ακόμα και μέσα στις πιο ανταγωνιστικές ποδοσφαιρικές συνθήκες.
Αυτή την αλληλεγγύη και τη μόνιμη δουλειά θα την αυξάνουμε  και θα την εδραιώνουμε σε όλο τον ποδοσφαιρικό Πειραιά, γιατί σεβόμαστε τον κόπο και την αξιοσύνη των σωματείων μας, ως και την προοπτική ποιότητας που έχει το πειραϊκό ποδόσφαιρο.
Γι΄αυτό εργαζόμαστε.
Γι΄αυτό συναντιόμαστε και συζητάμε.
Γι΄ αυτό ακούμε κάθε προσθετική άποψη σ΄ αυτή την κατεύθυνση.
Γι΄ αυτό συσπειρωνόμαστε με στόχο την πρόληψη για ότι χρειάζεται.
Είμαι βέβαιος! ότι με αξιοπιστία και ποδοσφαιρική συνεργασία ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς θα πηγαίνει βήμα – βήμα από το καλό στο καλύτερο».



Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

http://www.epspeiraia.com/news_detail.php?id=294 

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad