Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη της Ταυριώτισσας Μαρίας Πρεβολαράκη στο athlisis

Η Μαρία Πρεβολαράκη γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα και είναι αθλήτρια του Εθνικού Γ.Σ. Αγωνίζεται στην κατηγορία των 55 κιλών. Το 2007 ήταν πρώτη στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων. Το 2011 ήταν πρώτη στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων και 3η στο Παγκόσμιο Νεανίδων.
Ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της γυναικείας πάλης στους Ο.Α του Λονδίνου. Τον Σεπτέμβριο του 1012 κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικείας Πάλης στο Edmonton του Καναδά, ενώ πριν λίγες μέρες πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  στην Τιφλίδα.
Πώς έκανες τα πρώτα σου βήματα στον αθλητισμό;
Σε ηλικία περίπου 7-8 χρονών ο πατέρας μου μας πήγε εμένα και τον αδελφό μου στον εθνικό γυμναστικό σύλλογο και συγκεκριμένα στο τμήμα της πάλης γιατί και αυτός ως πρώην αθλητής και διαιτητής της πάλης ήθελε και εμείς να ακολουθήσουμε αυτό το άθλημα εφόσον μας άρεσε και εμάς.
Τι πρέπει να έχει στον μυαλό του ένας/μία αθλητής/αθλήτρια που σκοπεύει να ασχοληθεί με το άθλημα της πάλης;
Συνέντευξη της Μαρίας Πρεβολαράκη στο athlisisΗ πάλη είναι ένα άθλημα που περιλαμβάνει πολλά πράγματα μαζί π.χ η προπόνηση ενός παλαιστή περιλαμβάνει για δύναμη ασκήσεις άρσης βαρών, για ευλυγισία ασκήσεις ενόργανης για αντοχή δρόμους αντοχής για εκρηκτικότητα και ταχύτητα δρόμους ταχύτητας, τεχνική στην πάλη αλλά και τακτική αφού η πάλη γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα και εξασκεί και το μυαλό. Επίσης κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με την πάλη πρέπει να έχει πάνω από όλα ψυχή και εμείς οι Έλληνες σε αυτό δεν στερούμαστε γι αυτό έχουμε βγάλει και τόσους ολυμπιονίκες και εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να διαδοθεί και να διαφημιστεί περισσότερο σαν άθλημα για να έρθουν και να ασχοληθούν περισσότερα νέα παιδία με το άθλημα.


περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad