Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

5o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΦΩΝ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)



Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών που θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου - Ταύρου .
H Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) ιδρύθηκε το 1988, αποτελεί δευτεροβάθμια αθλητική ομοσπονδία ΑμεΑ- Κωφών και αναγνωρίστηκε επισήμως από την Ελληνική Πολιτεία το 1999. Η Ε.Ο.Α.Κ. δεν είναι μέλος της Παραλυμπιακής Επιτροπής και δεν συμμετέχει στην Παραλυμπιάδα με τα υπόλοιπα άτομα με ειδικές ανάγκες, λόγω της σωματικής αρτιμέλειας των αθλητών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αποκλειστικά προβλήματα ακοής.
Η Ομοσπονδία είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Αθλητισμού Κωφών – C.I.S.S. (Comite International des Spots des Sourds) η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και πρόσφατα αναγνωρίστηκε από το  από το Ελληνικό Κράτος. Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αθλητισμού Κωφών – E.D.S.O. (European Deaf Sports Organization).
Τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχει αφορούν μόνο κωφούς αθλητές και διοργανώνονται από την CISS, την  EDSO και τις χώρες  μέλη των παραπάνω οργανισμών. Η Ε.Ο.Α.Κ.  λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι ως εξής:

1. Αγώνας Α.Ο.Κωφών με Α.Σ.Κωφών Κρήτης  τις 17.45

2.Αγώνας Α.Σ.Κ.Πειραίως-Νήσων με Α.Σ.Κ.Νοτιοδυτικής Ελλάδος (Πάτρα) τις 20.00


Σαββάτο 27 Οκτωβρίου

3.Αγώνας Α.Σ.Κ.Πειραιώς-Νήσων με Α.Ο.Κωφών τις 09.30

4.Αγώνας Α.Σ.Κ.Νοτιοδυτικής Ελλάδος με Α.Σ.Κ.Κρήτης τις 11.30

5.Αγώνας Α.Σ.Κ.Κρήτης με Α.Σ.Κ.Πειραίως-Νήσων τις 17.30

6.Αγώνας Α.Ο.Κωφών με Α.Σ.Κ.Νοτιοδυτικής Ελλάδος τις 19.30

Τέλος του αγώνα θα υπάρχει απονομές για το πρωταθλητή .


 Περισσότερα στο

http://www.hafdeaf.gr/eoak/index.php 

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad